Els van Asseldonk
Els van Asseldonk Kids 14 jul 2015
Leestijd: 1 minuut

‘Mama, ik wil niet meer’ Morgan (5) kan amper iets dankzij eczeem

Hartverscheurend. De vijfjarige Morgan Bischop heeft zoveel last van zijn eczeem, dat het zijn jonge leventje compleet beheerst.

De Britse knul heeft last van voedingsallergieen, astma en eczeem en andere kwaaltjes. Daarbij werd toen de jongen twee jaar was een nierziekte ontdekt. Moeder Dana Bischop zegt dat de eczeem soms zó erg is, dat het lijkt alsof haar kind brandwonden heeft. Op dit moment kan Morgan hooguit halve dagen naar school en kan hij ‘s nachts vaak niet slapen. Ook kan hij niet naar buiten om te spelen zoals veel andere kinderen dat wel doen.

‘We hebben een deel van Morgan’s persoonlijkheid af moeten staan aan de eczeem,’ vertelt Dana tegen Metro. De foto’s spreken voor zich.

Dana: ‘Op zijn vijfde verjaardag vertelde Morgan mij dat hij liever doodging dan dat hij pijn moest hebben van het eczeem. Dat was verschrikkelijk om te horen.’ De familie van de jongen besloot een crowdfund-actie op te zetten om Morgan naar Frankrijk af te laten reizen. In het Avene Hydrotherapy Centre kunnen ze de huid helpen herstellen met verschillende behandelingen. De kosten? Zo’n 12.000 euro. Inmiddels heeft de familie bijna 34.000 euro opgehaald. Daarom willen ze nu een stichting ter ere van Morgan oprichten om ook andere kinderen met ernstige eczeem te helpen.

Heeft jouw kind last van eczeem? Praat mee op onze Facebook >

Lees ook: 5 redenen om met de kids naar het strand te gaan >

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
‘Mama, ik wil niet meer’ Morgan (5) kan amper iets dankzij eczeem
Sluiten