Redactie
Redactie Mind 2 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

Mama’en; hét boek over hoe jij als moeder voor jezelf kunt blijven zorgen

Als moeder komt er een heleboel tegelijk op je af. En of het nou je eerste, tweede of vijfde kind is, telkens sta je weer voor nieuwe verrassingen en daarin is het makkelijk jezelf te verliezen. Nina Pierson schreef daarom het boek Mama’en, waarin jouw welzijn als moeder (in spé) centraal staat.

Peanuts…?

We kennen allemaal de voorbeelden van moeders die de zwangerschap en het moederschap eruit laten zien alsof het allemaal peanuts is. Maar vergis je niet, ook voor hen is alles nieuw en ook zij komen zichzelf op een gegeven moment tegen.

Het moederschap is een enorme verantwoordelijkheid, waarbij veel draait om het kind en daarin vergeten we onszelf vaak. Terwijl het juist zo belangrijk is om, al vanaf het begin af aan, goed voor jezelf te zorgen. Want hoe kun je voor iemand anders zorgen wanneer je zelf overhoop ligt?

Mama’en

En daar haakt Nina precies op in met Mama’en. Je bent namelijk niet alleen moeder, je bent ook vrouw. En jij als vrouw hebt bepaalde behoeftes waarin je moet blijven voorzien. Er zijn vele boeken die je informeren over voeding, huiltjes, slaapritmen of opvoeding van de baby. Maar er miste er nog een die aandacht besteedt aan ons, als moeder en als vrouw.

Mama’en is dan ook bedoeld om (aanstaande) moeders kracht bij te zetten en dichter bij zichzelf te brengen. Het is een naslagwerk gebaseerd op een combinatie van wetenschappelijke bronnen en spiritualiteit. Naast een rist echte geboorte verhalen van al dan niet bekende moeders, komen er ruim vijftig experts aan het woord. De kennis van onder andere hoogleraren, doula’s en verloskundigen worden gebundeld om jouw als moeder (in spé) bij te staan in deze bijzondere tijd.

Boekcover Mama'en van Nina Pierson
Bron: Uitgeverij Spectrum

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Mama’en; hét boek over hoe jij als moeder voor jezelf kunt blijven zorgen
Sluiten