Redactie
Redactie Opvoeden 10 juli 2017

Kinderen op kamp deze zomervakantie? Niks daarvan, mama gaat op ‘mamakamp’

Zomers met kinderen verschillen ernstig significant van zomers zonder kinderen. Iedereen die geen kinderen heeft, denkt nu ‘goh, jeetje’, terwijl moeders met kinderen nu oorverdovend hard instemmend zitten te knikken.

Exact daarom stellen de Amerikaanse moeders Jen en Kristin voor dat er een Summer Camp for Moms komt. Een plek waar moeders tien dagen lang een welverdiende break van de zomer krijgen. In het filmpje bespreken ze onder andere de volgende kampregels:

1. Er wordt een tijd genoemd waarop je mag arriveren

Maar dat betekent allerminst dat je niet te laat mag komen, dat is namelijk altijd en overal toegestaan (te laat komen dus)

2. Bij binnenkomst geef je je telefoon af

Alle telefoons liggen op een tafel waarbij iemand van de organisatie non-stop kijkt welke berichten binnenkomen. Als het belangrijk is, wordt de moeder in kwestie gevraagd voor een passend antwoord, in elk ander geval wordt een standaard reply getikt: ‘waar je het voor het laatst neergelegd hebt’

3. Het dagprogramma bestaat uit wakker worden, ontbijten, cocktails, slapen, lunchen, cocktails en nog wat meer slapen

En bezoek van het aangrenzende mannenkamp. En daarna kanoën, maar uiteraard hoef je niet zelf te peddelen – dat doet immers één van de mannen uit het mannenkamp.

De termijn van tien dagen is niet willekeurig gekozen, integendeel. Volgens de moeders is tien precies het aantal dagen waarop je de kinderen gaat missen, en zij jou. ‘Als je terugkomt, helemaal opgeladen, waarderen ze je en staat je minimaal 72 uur te wachten waarin iedereen aardig is voor elkaar,’ aldus Jen en Kristin.

Herkenbaar: Moeder beschrijft hoe een dag uit de zomervakantie eruitziet

Reageer op artikel:
Kinderen op kamp deze zomervakantie? Niks daarvan, mama gaat op ‘mamakamp’
Sluiten