Iris Kodde
Iris Kodde Persoonlijk november 24, 2015

Man laat de wereld zien dat zijn vrouw een held is

Bobby Wesson zette zijn vrouw Rayena in het zonnetje met een wel heel bijzonder berichtje op Facebook. Dit bleef niet onopgemerkt, want al snel ging de tekst de hele wereld over.

Hij postte deze foto, met daarbij de volgende bijzondere tekst:

‘Dit is mijn vrouw Rayena, zij doet een middagdutje. Over een uur zal ze wakker worden, haar werkkleding aantrekken en zich klaarmaken voor haar werk. Ze verzamelt en controleert de spullen die ze nodig heeft en doet snel haar haar en make-up. Ze zal zeggen dat ze er vreselijk uitziet, maar ik zal het ontkennen en geef haar een kop koffie.
Ze zal op de bank gaan zitten en de kop koffie opdrinken. Ondertussen zal ze met onze peuter spelen, die over haar heen kruipt.
Ze zal wazig voor zich uit kijken terwijl ik tegen haar praat. Met haar gedachten is ze bij de zware dienst die haar te wachten staat. Ze denkt dat ik het niet zie.
Ze zal de baby een kus geven, mij een kus geven en vertrekken om de rest van de dag te zorgen voor de mensen die zojuist de ergste dag van hun leven hebben meegemaakt.
Auto-ongelukken, schotwonden, explosies, brandwonden en gebroken botten. Professionals, verslaafden, prostituees, moeders, vaders, zoons, dochters en families. Het maakt niet uit wat er met je is gebeurd of wie je bent. Ze zal voor je zorgen.
Veertien uur later zal ze thuiskomen. Ze zal haar schoenen uitdoen en buiten zetten. Met deze schoenen heeft ze door bloed, gal, tranen en vuur gelopen.
Soms wil ze er niet over praten. Soms kan ze niet wachten om haar verhaal te vertellen. Soms lacht ze en soms huilt ze. Maar wat er ook gebeurt, ze zal altijd weer op tijd zijn voor haar volgende dienst.
Mijn vrouw is een verpleegster. Mijn vrouw is een held.’

Wie is jouw grote held? Reageer op onze Facebook!

Kijk ook naar deze verpleegster, die prinsessenpruiken maakt voor kankerpatiënten >

Reageer op artikel:
Man laat de wereld zien dat zijn vrouw een held is
Sluiten