Inga Stoit
Inga Stoit Gezondheid februari 8, 2019

Op deze manier voel je je niet langer ongemakkelijk in de sportschool

Sommige mensen voelen zich ongemakkelijk wanneer ze (voor het eerst) de sportschool binnen lopen. Ze voelen zich geïntimideerd door het ‘krachthonk’, aka de brede of juist super afgetrainde fanatieke sporters. Hierdoor kan de gym als een onaangename plek voelen.

Wat jammer is, want men gaat juist naar de sportschool om een goed gevoel te krijgen. Je wil je mentaal of fysiek sterker voelen en dat gaat niet gebeuren wanneer je je in de gym onzichtbaar maakt.

Met deze tips laat je die ongemakkelijkheid varen en zorg je dat de sportschool een fijne plek om (bezig) te zijn wordt:

1. Begin met groepslessen

In de groepsles doen meerdere mensen mee dus je hebt minder het gevoel alsof alle ogen op jou gericht zijn. Je voelt je vrijer om te bewegen en de aandacht is verdeeld. Je kunt beginnen met verschillende lessen naar keuze, op deze manier ervaar je gelijk wat je ligt en waar je je prettig bij voelt. Je kunt dit altijd nog uitbouwen naar het doen van andere oefeningen. Begin met yoga en eindig tussen de fitnessapparaten, niks is te gek.

2. Volg een fitness influencer

Fitte influencers delen vaak hun struggles en hun overwinningen. Daarnaast posten ze before and after foto’s en blijven zij de progressie vastleggen en delen. Ze vertellen jou dat motivatie zal komen en gaan, maar dat bovenal hard werken een vereiste is. Niks komt vanzelf en het volgen van deze mensen is alsof je dagelijks een mini peptalk krijgt. Vooral op YouTube spreken deze influencers vaak over doorzettingsvermogen en uithoudingsvermogen. Volg vooral mensen waar jij je goed door gaat voelen, geen mensen die je juist onzeker maken. Bovendien is iedereen anders, dus wat

LEES OOK: Hello spiermassa! Dit zijn de 5 workouts die je kunt doen met je kind.

3. Vind een sportbuddy

Sporten is natuurlijk vele malen gezelliger als je het met z’n tweeën doet. En daarnaast is afzeggen geen optie als je vriendin op je staat te wachten. Met z’n tweeën is het veel minder eng om aan die boksles deel te nemen of om in het krachthonk te duiken. Jullie gaan samen op ontdekkingstocht en werken allebei aan jullie zelfvertrouwen in de sportschool. Op deze manier wordt het iets blijvends en ervaren jullie er veel plezier door.

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
Op deze manier voel je je niet langer ongemakkelijk in de sportschool
Sluiten