Tessa Ham
Tessa Ham Kids 20 okt 2019

5 manieren om niet gillend gek te worden als werkende ouder

Het is makkelijk om gillend gek te worden als werkende ouder. Naast acht uur per dag op je werk, ben je druk met speelgoed opruimen, koken, boodschappen doen en je kinderen afzetten bij gitaarles. Uit onderzoek blijkt dan ook dat het zijn van een werkende ouder gelijk staat aan 2,5 fulltime banen.

Je kunt het maar beter zo makkelijk mogelijk voor jezelf maken. Wij zetten vijf manieren op een rijtje om precies dát voor elkaar te krijgen.

1. Huur een schoonmaker in

Veel mensen laten zich weerhouden een schoonmaker in te huren, omdat ze het gevoel hebben dat ze ‘lui’ zijn als ze het zelf niet doen. Maar denk er eens over na: je werkt acht uur per dag, moet een familie verzorgen en wil ook af en toe tijd hebben om leuke dingen te doen.

Als je het geld hebt en wel wat extra hulp kan gebruiken om niet gillend gek te worden, waarom is dan gek om iemand in te huren om je huis schoon te maken?

Lees ook: 5 situaties die we als werkende moeder maar al te goed herkennen

2. Doe aan meal preppen

Als je na een lange werkdag thuiskomt, heb je geen zin meer om uren in de keuken te staan. Om tijd en geld te besparen en daarnaast ook nog eens elke dag gezond te eten, kun je gaan meal preppen. Je maakt dan op zondagmiddag of -avond gerechten voor de hele week klaar. Vervolgens bewaar je ze in de vriezer of koelkast, zodat je ze op de dag zelf alleen maar hoeft op te warmen.

Geloof ons, meal preppen is een life saver voor elke werkende ouder.

3. Shop je boodschappen online

Laat ons raden: met een boodschappenkar en drie kids door een drukke supermarkt sjezen is vast niet je favoriete tijdbesteding op de zaterdagochtend. Dus waarom zou je jezelf dat dan ook aandoen? Tegenwoordig kun je bij veel supermarkten je boodschappen online bestellen.

Doe dit eens per week, per twee weken of per maand om het een stuk makkelijker voor jezelf te maken. Dan hoef je alleen nog af en toe een supermarkt binnen te wippen voor een kleine boodschap.

Lees ook: 14 dingen waar je als werkende moeder écht geen tijd voor hebt

4. Koop een whiteboard kalender

Een werkfeestje hier, een voetbaltraining van je kind daar. Het managen van de chaos wordt een stuk makkelijker als je iedereens schema op één plek hebt. Koop een whiteboard kalender en hang ‘m op, zodat iedereen er op kan kijken. Je maakt het zo een stuk makkelijker voor jezelf en je vergeet nooit meer een tandartsafspraak.

5. Zorg goed voor jezelf

De meest belangrijke tip is om goed voor jezelf te blijven zorgen. Als je niet oplet, gaat al je energie op aan je werk en je kinderen. Zorg dat je jouw eigen identiteit niet verliest en avondjes voor jezelf of met je vrienden hebt. Block daar echt tijd voor in.

Meer over het werkende leven als moeder? Bekijk dan ook eens ons zusje WorkJuice, over carrière en persoonlijke groei.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
5 manieren om niet gillend gek te worden als werkende ouder
Sluiten