Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Gezondheid 22 jun 2018
Leestijd: 2 minuten

Waarom mannen geen teenslippers zouden moeten dragen

Tuurlijk, er zijn belangrijkere issues. Maar dit is ook één die we niet onbesproken willen laten: de man en teenslippers.

Sommige mensen zijn voor (exclusief mannen) en sommige mensen zijn tegen. Tenzij je een man bent die wekelijks pedicures krijgt bij de plaatselijke nagelsalon, kun je beter niet je krokante voeten opwarmen door teenslippers te dragen. Hierbij de overtuigende redenen:

1. Je voeten zijn… niet zo mooi

In tegenstelling tot vrouwen laten de meeste mannen hun voeten niet onder handen nemen bij de pedicure. Wij vrouwen zijn eigenlijk van nature geprogrammeerd om alles – óók onze voeten – te onderhouden. Mannen rollen ‘s ochtends uit bed en we hebben geluk als ze eraan denken om een niet-kreukelig-overhemd aan te trekken. En tuurlijk, we begrijpen best dat jij en je voeten het ook warm hebben. Maar begrip is niet hetzelfde als acceptatie.

LEES OOK: Zóveel extra calorieën krijg je binnen na een avondje drinken

2. Je voeten zijn harig

Niks hotter dan een man die een bontjas om zijn enkel naar beneden laat schudden – said no one ever. Oké, mannen hebben van nature harigere voeten dan (de meeste) vrouwen. Het neefje van de sandaal, de teenslipper, maakt dat verschil wel heel zichtbaar. De trimmer, overal waar haar zit kun je het ook verwijderen (denken we tenminste). Je zou denken dat het misschien wat te veel gevraagd is, maar wij vrouwen ondergaan martelingen (in de vorm van harsen, waxen, noem maar op), om er zo uit te zien zoals we er uit zien.

3. Je kunt voetproblemen krijgen

Nu een serieuzere reden: teenslippers zijn heel slecht voor je voeten. Volgens The Telegraph zorgt de combinatie van het gebrek aan ondersteuning met de grijpbeweging die nodig is om je slipper aan je voet te houden, extra belasting op de gewrichten van het middenvoetsbeentje. Enough said.

LEES OOK: De bitterzoete waarheid over de zomer: waarom de zomer het leukste én het stomste is

4. Het geluid wat ermee gepaard gaat

Weet je wat niet aantrekkelijk is? Een mooie man die naar je toe komt lopen terwijl zijn voeten een fffrrmph geluid maken wat lijkt op – ja waar lijkt het eigenlijk op, een soort scheetje?

5. Slippers en naar de wc gaan

Over het algemeen plassen mannen rechtopstaand. Op een urinoirs, naast andere kerels. Het kan voorkomen dat een man het urinoir mist of wat spetters. Dat gebeurt, plassen gebeurt, dat kan op de grond komen én op de slippers terechtkomen. Denk daar maar eens over na als je teenslippers aan een man zijn voet ziet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme