Susan Dalstra
Susan Dalstra Kids 2 feb 2018
Leestijd: 2 minuten

Moederblogger schrijft een furieus bericht over mannen die niks uitvoeren

De collectieve ergernis van moeders wereldwijd: hij voert thuis niks uit. Alsof hij in een ander universum leeft waarin vuile vaat, rondslingerend LEGO en lege pakken melk gewoon niet bestaan. Hij ziet het echt niet, maar dat maakt het niet minder irritant. 

Bom

Moederblogger Constance Hall kan daarover meepraten. Toen ze haar beklag deed en iemand haar tipte om een lijstje te schrijven voor haar man barstte de bom. In een furieuze Facebookpost schrijft Constance waarom dat wel het laatste is waar ze aan begint.

Hulp

‘Toen ik onlangs tegen vriendinnen aan het klagen was dat ik thuis alles doe, zei iemand: ‘Als je hulp nodig hebt, moet je specifiek zijn. Mensen hebben lijstjes nodig, ze kunnen je gedachten niet lezen’.

Dus dat heb ik geprobeerd.

‘Wil je het vuil buiten zetten?’

‘Wil je met de kinderen opstaan? Ik ben gewoon een beetje moe nadat ik het de afgelopen 3473 jaar zelf heb gedaan.’

‘Kun jij boodschappen doen? Ik heb ontbijt en lunch gemaakt, de schoolboeken opgehaald en de verstopte plee gefixt.’

En ze had gelijk… er werden dingen gedaan. Maar ik was doodmoe van alle ballen in de lucht houden. Constant herinneren wat er gedaan moet worden, constant zeuren. En weet je wat er gebeurde zodra ik stopte met vragen?

NIETS.

Alweer.

En dus ben ik tot de conclusie gekomen dat het niet mijn taak is om om hulp te vragen, dat het niet mijn taak is om fucking lijstjes te schrijven. We hebben al genoeg dingen te doen en iemand leren hoe hij rekening houdt met mij en mijn werk is daar niet een van. Doe het gewoon. Hou rekening met elkaar en vraag je af wat er nodig is om een huishouden draaiende te houden. Is een van jullie aan het werk terwijl de ander met z’n voeten omhoog op de bank ligt? Hangt een van jullie met z’n maten in de kroeg terwijl de ander voor de tigste keer fruithapjes staat te maken? Draagt een van jullie alle lasten?

Want wanneer het zeuren stopt, het vragen afneemt en er geen lijstjes meer zijn, blijf je zitten met stille rancune. En dat mijn vrienden is funest voor je relatie. Het is niet aan een ander om jou welwillendheid te leren. Dat is je eigen taak.

Doe gewoon de f*cking vaat zonder dat we er de hele tijd om hoeven te vragen, motherf*ckers.’

Zo. Daar is geen woord Spaans aan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Facebook

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Moederblogger schrijft een furieus bericht over mannen die niks uitvoeren
Sluiten