6 typische mannendingen waar vrouwen net zo enthousiast van kunnen worden

Niet voor niets hebben onze oma’s en moeders de aanzet tot emancipatie gedaan. Vooral in de jaren ’60, tijdens de tweede golf. Nu doen wij er nog een schepje bovenop. In banen, glazen plafonds doorbreken, maar ook in het genieten van zogenaamd typische mannendingen: neem mooie auto’s, kennis van wijn en gadgets. We pakken het misschien net ietsje anders aan…

1. Goede wijn behoeft geen krans

Om nou te zeggen dat ik alles van wijn weet… Wel dat asperges heel lekker wegeten met een Pinot Blanc en een lichtzoete Riesling goed gaat met pittig Aziatisch eten. Dat doet niet elke man mij na. Steeds vaker zie je vrouwen in de wijnwereld. Neem mijn oud collega Esmee Langereis die onder de naam @CRUesmee twittert en heel erg veel van wijn weet en daar ook nog eens bijzonder aardig (lees: grappig) over schrijft. Om over Therèse Boer (van Jonnie of Jonnie van Therèse) maar niet te spreken.

2. Dat klinkt mij als muziek in de oren

Nee heren, stijl achterover slaan van subwoofers in een bloedmooie mooie wagen doen wij niet. Hoewel, lees vooral punt 3 over mooie auto’s. Wat we wel kunnen waarderen is een super strak en simpel bedienbaar geluidssysteem. Zo’n systeem waar je elk nummer uit kunt toveren, die op dat moment past bij de mood waar je je in begeeft. Enter Spotify en Sonos. Sinds ik dit gouden duo in huis heb gehaald, vechten de man en ik in huis om wie de playlist bepaalt. Geinig wordt het als je je in andere ruimtes begeeft en elke keer een nummer van de ander ‘killed’ met je eigen nieuwe vondst. Na een tijdje toch maar alleen in de slaapkamer afspelen, in plaats van het hele huis (als je het later nog leuk in diezelfde slaapkamer wilt houden).

3. De auto is een heilige koe

Ik kan dus intens genieten van een mooie auto. In een wat verder verleden mocht ik voor het blad Viva auto’s testen en reizen. Als je die twee dan ook nog eens combineert leer je wel het een en ander van auto’s. Zo werd ik ooit uitgenodigd om voor Alfa Romeo naar Barcelona af te reizen om daar hun nieuwste model te ontdekken. In een rij van 10 zoefden we met hoge snelheid door de bergen van Montserrat. Heerlijk, ja ik ben een sucker voor mooi blik.

4. Wie de bal kaatst…

Dachten mannen het alleenrecht te hebben op 7×7 voetbal dan hebben ze het mis. Sinds dit jaar voetbal ik met een vrouw of twintig op de woensdag en vrijdag in 7×7 formatie en dat is me toch een hoop fun. Je moet die mannen op vrijdag zien als wij het clubhuis van BFC (Bussum, wie kent ons niet) binnenkomen stormen. Ok, we zijn 35+ en we drinken misschien ‘iets’ minder bier, maar we zijn net zo fanatiek en borrelen net zo lang door. Wat betreft talent kunnen we melden dat er een hoop van rondloopt. Inmiddels doet een groot deel mee in de officiële 35+ competitie waarbij ‘we’ in de top drie van beste teams beland zijn. Zo, nu jullie weer mannen.

5. Daar gaat ze…

Als er een mooie vrouw voorbij komt lopen draaien wij net zo goed om heren! En dan hebben we het niet over het type rondborstig, kort rokje, Playbunny looks, maar gewoon een mooie vrouw. Die goed in haar vel steekt en laat zien wat ze in huis heeft. Daar draaien we, laat ik het bij mezelf houden, ik voor om. En niet dat we daarna dan heel jaloers gaan lopen doen of gaan roddelen over wat er dan waarschijnlijk wel mis is. Nee, gewoon omdraaien, kijken en nog net niet fluiten. Ik moet zeggen dat ik altijd nog het meest blij word van een vrouw die mij een compliment geeft over mijn uiterlijk. Zonder bijbedoelingen en puur gemeend.

6. Gamen

Pokémon Go, om maar een voorbeeld te noemen. Maar ook Mario Kart is typisch zo’n spel waarvan je kinderen sacherijnig naast je gaan zitten en zeggen: ‘Ma-ham, ik ben aan de beurt. Je zou het alleen maar even voordoen.’ Ook voor Minecraft zijn wij heel goed te porren en wat dacht je van games waarbij je moet puzzelen om uit een verhaal te komen. ‘Samantha Swift: And the Hidden Roses Of Athena’ bijvoorbeeld. Waar je op zoek gaat naar verloren schatten. Een hidden-object-game, mocht je geïnteresseerd zijn.

Kortom, move over mannen met je liefde voor auto’s, voetbal of vette games. Als het op typische mannendingen aankomt claimen wij hier met gerust hart de derde emancipatiegolf…

Reageer op artikel:
6 typische mannendingen waar vrouwen net zo enthousiast van kunnen worden
Sluiten