Renée
Renée Uncategorized 26 mrt 2018

Goed nieuws voor vrouwen die pil moe zijn: de mannenpil is officieel dichterbij dan ooit

Vind je dat het tijd is dat mannen hun steentje bijdragen aan anticonceptie? Kun je nog steeds niet geloven dat zij alleen voor condooms of een vasectomie kunnen kiezen? Behoor jij tot de grote groep vrouwen die ‘pil moe’ is? Dan is er goed nieuws, want er is een doorbraak in het onderzoek naar de mannenpil.

Hoe fijn zou het zijn als je je niet meer druk hoeft te maken om je spiraal. Of het feit dat je iedere dag de pil moet slikken. Misschien ben je het wel zat om chronisch moe te zijn, hoofdpijn te hebben en weinig emotie meer te voelen. Dan sta je nu vast open voor de mannenpil

Mannenpil getest

Een recente test met een mannenpil heeft succesvol uitgepakt. 83 mannen tussen de 18 en 50 jaar deden mee. Zij gebruikten het orale anticonceptiemiddel DMAU, dimethandrolone undecanoate. Wat blijkt? Het middel is door de test gekomen. Het lijkt veilig te zijn na een maand lang dagelijks gebruik. Professor Stephanie Page van de University of Washington vertelt: ‘Deze veelbelovende resultaten zijn ongekend in de ontwikkeling van een prototype voor de mannelijke pil.’

Hoe het werkt

Deze mannenpil werd tijdens de testperiode 28 dagen geslikt voor het eten. De mannen kregen een verschillende dosis (100, 200 of 400 mg) of een placebo pil. De 100 mg pillen zijn vergelijkbaar met effectieve mannelijke anticonceptiemiddelen in langetermijnonderzoeken.

Wat gebeurt er? Testosteron en andere hormonen die je nodig hebt bij de productie van sperma worden onderdrukt bij mannen die 400 mg slikken.

Bijwerkingen

Een mogelijke bijwerking is gewichtstoename en minder goed cholesterol, maar het zou niet heel drastisch zijn. Dat is goed nieuws, want eerdere onderzoeken werden nog gestopt door negatieve effecten van de mannenpil. Depressie, acne en verandering in libido was toen nog reden om de testfase af te kappen.

En dat terwijl vrouwen hier dagelijks mee kampen. Maar goed, we zijn een stapje dichterbij het eindproduct en dat is absoluut goed nieuws. Of niet?

IFL Science

Reageer op artikel:
Goed nieuws voor vrouwen die pil moe zijn: de mannenpil is officieel dichterbij dan ooit
Sluiten