Valéry de Voijs
Valéry de Voijs Persoonlijk 10 aug 2022
Leestijd: 3 minuten

Manon (35): ‘Mijn ex gebruikt de kinderen om vrouwen mee te aan te trekken’

Manon (35) en haar ex zijn momenteel anderhalf jaar uit elkaar. Ze hebben twee kleine kinderen, waar ze beiden zielsveel van houden. Het is dan ook niet gek dat Manons ex veel tijd met de kids door wil brengen. Alleen twijfelt Manon over de intenties van haar ex-partner.

“Eerst dacht ik dat het aan mij lag, maar het begint nu ook anderen op te vallen.”

De scheiding was zijn idee

“Laat ik voorop stellen dat mijn ex graag wilde scheiden. Het was dus volledig zijn keuze, en hoewel ik die beslissing respecteer, heb ik het er erg moeilijk mee (gehad). Ik heb wel vaker een relatiebreuk moeten verwerken maar wanneer er kinderen in het spel zijn is het toch allemaal een stukje ingewikkelder. Ik zal namelijk voor altijd aan mijn ex verbonden blijven, en haten kan ik hem niet. Hij heeft mij toch immers twee prachtige kinderen geschonken?

Mijn twee dochters zijn niet alleen heel knap, maar ook nog een super schattig. Iedere moeder vindt haar kinderen natuurlijk het mooiste, en zo is dat bij mij niet anders. Wanneer ik met ze op het terras zit, of door de stad loop, trekken ze dan ook veel bekijks. Ook krijg ik veel complimentjes van voorbijgangers, en op het kinderdagverblijf hoor ik vaak hoe leuk ze eruit zien. Dat streelt mijn moederhart natuurlijk, en ondanks mijn schuld rondom de scheiding heb ik dan toch het idee dat ik iets goed doe.

De afspraak is dat mijn ex de kinderen iedere woensdag en zaterdag ophaalt en af en toe blijven mijn dochters op zondag ook bij hem. Daarbij woont hij in de buurt dus waait hij wel eens aan om een boterham mee te eten. De positieve aandacht die mijn dochters trekken is hem ook niet ontgaan, en hij heeft wel vaker gezegd hoe trots hij kan worden van de mooie complimentjes.

Zelfs toen we nog bij elkaar waren en hij alleen met ze naar het park ging kwam hij vaker opgetogen (en een tikkeltje verbaasd) terug. ‘Kinderen zijn een echte chick magnet!’ heeft hij weleens gezegd. Nu weet ik dat hij van nature een rokkenjager is, en hij is nooit vies geweest van aandacht. Tijdens onze relatie flirtte hij er aardig op los, en heel stiekem zou het me niet verbazen als hij tijdens ons huwelijk een scheve schaats heeft gereden.

Ik voelde dat hij loog

Ik ben van nature niet jaloers en kon dingen gemakkelijk naast me neerleggen. Stiekem was ik zelfs trots als hij bekijks had van andere vrouwen. Maar nu we uit elkaar zijn vind ik de opmerkingen vervelend. Laatst belde hij me spontaan op of hij de kinderen even mocht ‘lenen’. Ik vond het prima, maar vroeg wel wat hij ging doen. Daar deed hij een beetje geheimzinnig over. ‘Naar de speeltuin’ zei hij toen – maar ik voelde dat hij loog. Ik heb opgezocht naar welke speeltuin hij wilde gaan, maar deze bleek gesloten te zijn. Later zei een vriendin dat ze hem die namiddag nog was tegengekomen in het park mét een andere vrouw.

Ook heeft hij gevraagd of we zijn ‘vaderdag’ van woensdag naar vrijdag kunnen verplaatsen. Op zich ben ik flexibel, maar ook hierbij weet ik dat hij een dubbele agenda heeft. Hij zegt dat het beter uitkomt in verband met zijn werkschema, maar stiekem denk ik dat hij op vrijdag meer kans heeft om iemand te ontmoeten.

Eerst dacht ik dat het aan mij lag en ik vond mezelf te achterdochtig. Misschien was ik nog jaloers, of heb ik moeite om hem los te laten maar nu begint het anderen ook op te vallen. Zijn broer is een collega van mij en tijdens een lunch op kantoor werden er laatst grappen gemaakt of andere vrijgezelle collega’s ook mijn dochters mochten lenen omdat het schijnbaar mooie vrouwen aantrok. Dat vond ik te ver gaan. Wanneer mijn dochters complimentjes krijgen vind ik leuk, maar dat er met zo respectloos over hen wordt gepraat schiet bij mij in het verkeerde keelgat.”

Wist je trouwens dat het wetenschappelijk is bewezen dat een man aantrekkelijker wordt wanneer ze voor kinderen zorgen? Hier lees je er meer over. 

Mannen met deze sterrenbeelden zijn de beste vaders

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme