Redactie
Redactie Partnerbijdrage 25 mei 2020
Leestijd: 3 minuten

Quiz! Welk speeltje laat jouw hart sneller kloppen?

Of je nu gaat clitsjoelen, achtjes draaien of scratchen… er is één ding waarover we het allemaal eens zijn: masturberen is fijn. En ook nog eens hartstikke gezond, dus zeker niet iets om je voor te schamen. Gezond zeg je? Jazeker, en wel om déze 7 redenen. Wil je het een keer anders aanpakken? Door de quiz halverwege dit artikel in te vullen, kom je erachter welk speeltje perfect bij jou past!

1. Het vermindert stress

Jengelende kinderen aan de ene kant, veeleisende collega’s aan de andere: we kennen het allemaal. Als er van alles op je ligt te wachten, is het misschien niet je eerste ingeving om je terug te trekken. Toch kan het lonen! Een orgasme helpt je bloeddruk verlagen en geeft je een shot endorfine, waardoor je je heerlijk ontspannen voelt. Na een potje soloseks zie jij de dingen veel zonniger in en heb je al die ballen binnen no-time weer in de lucht.

2. Het is goed voor je humeur

On that note: chagrijnig zijn is onmogelijk als je net een orgasme hebt gehad. Naast endorfine komt tijdens een orgasme namelijk ook het gelukshormoon dopamine vrij. Dat zorgt voor een happy gevoel. Leuk voor jou, leuk voor de mensen om je heen. Win-win!

3. Het helpt je beter te slapen

Na een goeie vrijpartij slaap je als een roos. Eens? Goed nieuws, want datzelfde effect kun je prima in je eentje bereiken. Tijdens een orgasme komt er een stofje vrij dat de diepe slaap bevordert. En het maakt dat stofje helemaal niets uit of jij in je eentje in bed ligt of naast je lover. Mocht je dus een keer niet kunnen slapen, dan weet je wat je te doen staat.

4. Het werkt als een wasstraat voor je vagina

Als je klaarkomt word je vagina als het ware schoongespoeld. Eventuele slechte bacteriën komen mee naar buiten waardoor je minder kans hebt op infecties. Daarnaast train je je bekkenbodemspieren zonder er erg in te hebben, wat onder andere ongewenst urineverlies kan tegengaan.

5. Het verbetert je seksleven

Hoe moet jouw partner weten wat je lekker vindt als je dat zelf niet eens weet? Met jezelf spelen is de beste manier om erachter te komen wat jou in the mood en naar je hoogtepunt brengt. Dat kan natuurlijk ‘ouderwets’ met de vingers, maar er zijn ook meer dan genoeg speeltjes die jou kunnen helpen met jouw ontdekkingstocht. 

Doe de quiz hieronder om erachter te komen welk speeltje het best bij jou past. 

6. Het dempt pijn

Als je tijdens jouw maandelijkse momentje krom ligt van de buikpijn, is masturberen misschien wel het laatste waaraan je denkt. Maar juist dat zou je weleens van je pijn af kunnen helpen. Als jij met jezelf aan de gang gaat, stroomt er namelijk meer bloed naar je bekkengebied, waardoor de pijn wordt gedempt. Natuurlijk houdt dit niet de hele dag aan, maar die paar minuten zonder pijn kunnen al een enorme opluchting zijn. 

7. Het houdt je scherp

Oké, op het moment suprême ben je waarschijnlijk alles behalve scherp. Maar als je eenmaal op adem bent gekomen, ziet de wereld er een stuk simpeler uit. Dat komt doordat tijdens een orgasme je hart sneller gaat kloppen, het bloed door je aderen giert en het alle plekjes van je lichaam bereikt. Dat is nog eens gefocust en alert beginnen aan de werkdag!  

 

In samenwerking met EasyToys

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Quiz! Welk speeltje laat jouw hart sneller kloppen?
Sluiten