Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Work & Life 17 jul 2019

Vaak matching outfits aan met je collega? Dat is niet zonder reden!

Jij een rok aan met zebraprint, zij een zebra-blouse. Of nog een stapje verder: je hebt net een nieuw jurkje gekocht en kan niet wachten om hem de volgende dag op werk te laten zien. Staat ineens je collega bij het koffieapparaat in hetzelfde jurkje! Hoe kan dat toch? Toeval bestaat niet!

En dat kunnen we eigenlijk alleen maar beamen, want hoe langer je met iemand samenwerkt, hoe meer jullie dezelfde kledingstijl ontwikkelen, zo blijkt.

Dingen hetzelfde ervaren

Niet zo gek ook als je er bij nadenkt. Je ziet je collega waarschijnlijk iedere dag. Daardoor kunnen jullie dingen hetzelfde gaan ervaren en jullie daardoor op een gelijke manier gaan ontwikkelen. Daar komt bij dat jullie je ook nog eens in dezelfde (werk)omgeving begeven én waarschijnlijk een vergelijkbaar inkomen hebben. En dat is terug te zien in jullie kledingstijl en de plekken waar je het liefst gaat shoppen.

Daarnaast zit er ook nog een psychologische reden achter: onbewust ga je je hetzelfde kleden als je collega’s, dan heb je namelijk het gevoel dat je erbij hoort. Het zorgt voor een veilig gevoel, daardoor ben je weer sneller op je gemak en kun je je werk beter doen. Twinning is winning!

Ben je ook nog eens bevriend met je collega? Dan ben je succesvoller, gelukkiger én functioneer je beter. Hier lees je er alles over. 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Vaak matching outfits aan met je collega? Dat is niet zonder reden!
Sluiten