Janne Vogel
Janne Vogel Kids 14 mrt 2018
Leestijd: 4 minuten

Honderden ouders van kinderen met Downsyndroom nemen matching tattoos

De Amerikaanse Mica May zette eind vorig jaar samen met andere moeders van kinderen met Downsyndroom een matching tattoo, ter ere van hun kinderen. De tattoo in kwestie heeft inmiddels een benaming gekregen én staat getatoeëerd op de lichamen van honderden andere ouders en familieleden. Hoe cool is dat?

De tattoo wordt ‘the lucky few tattoo’ genoemd, en groeit sinds de actie van Mica en de andere moeders snel in populariteit.

#theluckyfew

Mica heeft een zoon met het syndroom van Down en ontmoette andere moeders in dezelfde situatie via een organisatie. De moeders bouwden al snel een band op met elkaar en kwamen op een dag op het idee om matching tattoo’s te nemen om hun lieve kinderen te eren. ‘Ik droomde ooit dat ik wakker werd met drie zwarte pijltjes op mijn arm. Dat die drie pijltjes het symbool zouden worden voor zo’n grote groepstatoeage, had ik natuurlijk nooit verwacht. Maar die avond gebeurde wat ik nooit had durven dromen. We lieten de tattoo zetten en toen we de foto’s deelden via Instagram, wilden meer en meer mensen uit #theluckyfew familie meedoen!’

LEES OOK: Prachtige video: meisje zingt voor jongetje met syndroom van Down en gaat keihard viraal

Connectie

Een van die mensen was Rosalinda Gray, die samen met 300 andere moeders mee wilde doen met de beweging. ‘Wij voelden dezelfde connectie als zij voelden’, vertelt Rosalinda, ‘Het symbool verenigt ons’. Rosalinda’s man is een tattoo artist en zette de tatoeage bij haar en acht andere vrouwen. En oja, hij is tot augustus (!) volgeboekt door andere moeders, vaders en familieleden, die de pijltjes ook op hun lichaam willen vereeuwigen.

Chromosoom 21

Op dit moment hebben honderden ouders, broertjes en zusjes, opa’s en oma’s, ooms en tantes en vrienden het symbooltje al op hun lichaam staan. Mica kan haar geluk niet op. ‘Ik word zo blij van het feit dat onze boodschap zoveel mensen heeft geraakt. De drie pijltjes symboliseren de drievoudige aanwezigheid van chromosoom 21 bij mensen met Downyndroom. Samen staan we sterk.’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Popsugar.com

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Honderden ouders van kinderen met Downsyndroom nemen matching tattoos
Sluiten