Chiara Izelaar
Chiara Izelaar Gezondheid 18 mei 2019
Leestijd: 1 minuut

Wanneer moet je je matras vervangen?

Een goede nachtrust is key voor je gezondheid. Op tijd naar bed gaan, mindfulness én een goed matras kunnen bijdragen aan jouw schoonheidsslaapje. Gezien je flink wat uurtjes op je matras spendeert is het extra belangrijk dat ‘ie in goede staat is. Maar hoe lang kan een matras eigenlijk mee? En hoe weet je of jouw matras aan vervanging toe is? Nou… Zo!

LEES OOK: Langer en dieper slapen; met deze 5 bewezen manieren lukt het

Kuilvorming

Misschien vind je het heerlijk om in ‘je holletje’ te slapen. Maar als je bij wijze van op je lattenbodem ligt is dit geen goed teken. Kuilvorming wijst je erop dat het hoog tijd is voor een nieuw matras.

Vering

Als je druk uitoefent op je matras is het de bedoeling dat ‘ie terugveert, dit zorgt er namelijk voor dat je lichaam ondersteunt wordt. Gebeurt dit niet? Ga dan voor een nieuw exemplaar!

Vlekken

Tijdens het slapen verlies je flink wat vocht. Om nog maar te zwijgen over alle andere lichaamssappen die in je matras terecht komen. Zit je matras vol vlekken? Dan is ‘t hoog tijd voor vervanging!

LEES OOK:Deze 26 dingen in huis wil je écht vaker schoonmaken

Pijntjes

Heb je als je wakker wordt vaak last van een stijve rug en/of nek? De kans is groot dat jouw matras de boosdoener is.

Nachtbraker

Val je moeilijk in slaap, draai je de hele nacht door en kun je geen fijne houding aannemen? Misschien past je matras niet meer bij je lichaam. TIP: als je op je rug ligt hoort je hele rug contact te maken met je matras.

Overdatum

Als vuistregel kun je aanhouden dat een matras maximaal 7 jaar meegaat!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Elle

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme