Tijd voor jezelf is makkelijker dan ooit met deze meditatie voor gestreste ouders

Soms moet je jezelf even terugroepen en alles uit je handen laten vallen in ruil voor wat tijd voor jezelf. Niet letterlijk natuurlijk, maar je begrijpt wat we bedoelen. Sinds kinderen soms energieslurpers kunnen zijn, zijn die luttele vijf minuten me-time belangrijker dan ooit. Deze meditatiecursus, speciaal voor ouders die wel wat tijf voor zichzelf kunnen gebruiken, is de beste stok achter de deur ooit.

Ook al lijkt het heel kort, die vijf minuten kunnen je hele dag goedmaken en voor een wereld van verschil zorgen. De meditatiecursus is in het leven geroepen door onze collega’s van Bedrock, en bestaat uit drie delen. Zoals Bedrock schrijft: ‘Het is een spoed-meditatie om jezelf een kleine time-out te geven, zodat je weer bij jezelf kunt komen en verbinding kunt maken met jezelf.’ En zo zweverig is het nou ook weer niet, stellen ze. Kijk, dat klinkt als kat in het bakkie. En inderdaad, wat is nou vijf minuten als je er een boel zen voor terugkrijgt?

In elk deel hoor je de fijne stem van yogadocente en coach Chantal Soeters die je precies zegt wat je te doen staat.
Doe deze meditatie het liefst zittend, met gesloten ogen of zachte focus op de vloer een paar meter voor je.

Bewust vertragen

Meditatie is voor haar een praktische manier om bewust te vertragen in deze drukke en snelle wereld. Chantal gelooft in de kracht van meditatie om je leven op een eenvoudige en praktische manier in positieve zin te veranderen.


LEES OOK: 5 simpele dingen die je direct kunt doen om je leven te verbeteren

Drie delen

De cursus, speciaal voor ouders, bestaat uit verschillende geluidsfragmenten die elk net een stukje langer duren. In het eerste deel leer je vijf minuten tijd voor jezelf te nemen, en je totaal af te zonderen van de rest van de wereld. In deel twee doe je precies hetzelfde, maar dan nog vijf minuten langer. In het derde en langste deel begeleidt Chantal je vijftien minuten lang door je eigen wereld.

Zoek dus een rustige plek op en kom even helemaal tot jezelf. Je kunt kiezen om de verschillende delen op andere momenten af te spelen, maar allemaal achter elkaar kan natuurlijk ook.

De fragmenten:

Deel 1 (vijf minuten)
Deel 2 (tien minuten)
Deel 3 (vijftien minuten)

Nog meer Famme? Volg ons op Instagram!

Waarom een vakantie voor je brein een grandioos plan is

Reageer op artikel:
Tijd voor jezelf is makkelijker dan ooit met deze meditatie voor gestreste ouders
Sluiten