Redactie
Redactie Relatie 11 sep 2018

The Sex Issue: hoe meditatie je seksleven kan veranderen

Mediteren helpt je niet alleen om tot rust te komen: het is ook een goede manier om je seksleven op te peppen. Bij mediteren draait alles om bewustzijn, een krachtige tool die veel voordelen heeft voor je seksleven. Het is goed voor je lichaam, geest en orgasmes.

Uit onderzoek is gebleken dat seks belangrijk is voor de algehele gezondheid. Het brengt namelijk je metabolisme op gang en het geeft je immuunsysteem een boost. En ook mediteren heeft een hoop voordelen. Het leert je leven in het nu en helpt je beter slapen. Dit is hoe meditatie je seksleven kan veranderen.

Mediteren geeft je seksleven een oppepper

Dat stress slecht voor ons is, is niets nieuws. Het heeft zelfs invloed op ons seksleven. Uit onderzoek is gebleken dat een teveel aan het stresshormoon cortisol het moeilijker maakt om klaar te komen. Hoe relaxter je bent hoe groter de kans op de climax en daar helpt mediteren ook bij, want het brengt je tot rust.

Dit geldt voor mannen én vrouwen. Stress en angst staan zowel het vrouwelijk als het mannelijk orgasme in de weg. Al na een paar dagen mediteren daalt je cortisolgehaalte. Je brein maakt dan ook meer van de gelukshormonen dopamine en serotine aan. Het gevolg is een hoger libido en intensere orgasmes.

LEES OOK: Oeh la la: 6 gewoonten van koppels met een stomend heet seksleven

Aandachtig genieten

Heb je moeite met klaarkomen? Merk je dat je lichaam gespannen is tijdens het vrijen? Als je te veel aan het nadenken bent, kan je je niet volledig concentreren op wat je voelt. Maak je niet druk om klaarkomen, maak je nergens druk om. Een goede vrijpartij draait om loslaten en dat gaat lastig met een vol hoofd.

Als je tijdens de seks met je gedachtes ergens anders zit, kan je natuurlijk niet optimaal genieten van het moment. Daarnaast is het ook niet fijn tegenover je (seks)partner, ongeacht of je in een relatie zit of niet. Concentreer je op elke aanraking, kusje en ademhaling: dit tilt je climax naar ongekende hoogtes. Aandachtig genieten is plezier voor twee!

Leer je lichaam beter kennen door meditatie

Je leert door meditatie jezelf accepteren zoals je bent en groot voordeel voor onder de lakens. Een buikje, striae en cellulitis zijn normaal! Er is geen enkele reden om daar onzeker over te zijn. Weet je eigenlijk wel wat je echt lekker vindt? Waar je gevoelige snaren liggen? Luister aandachtig naar je lichaam en naar het lichaam van je partner. Mediteren helpt hierbij, omdat bewustzijn centraal staat bij meditatie. Er is geen haast, geen zorgen over morgen, maar alleen het hier en het nu.

Tijd vrij maken om bewust te genieten van een heftige vrijpartij of van een intiem liefdevol moment tussen de lakens is wat ons betreft een prioriteit. Dat neemt niet weg dat geen zin hebben in seks net zo normaal is. Mediteren draait om veel meer dan je seksleven een boost geven, maar het is wel een handige tool die zeker het proberen waard is.

De beste standjes voor elk plekje in huis – en dan bedoelen we élk plekje

Dit artikel verscheen eerder op Bedrock.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
The Sex Issue: hoe meditatie je seksleven kan veranderen
Sluiten