Redactie
Redactie Gezondheid 18 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

Halleluja! Dit zijn de 7 beste redenen om méér chocolade te eten

Chocolade slecht voor je? Helemaal niet! De love-drug doet namelijk heel veel goede dingen voor je lichaam en geest. Dan hebben we het wel over de pure variant, die minimaal 54 procent cacao bevat. Benieuwd wat? Lees dan even verder.

Redenen om chocolade te eten

Chocolade zorgt ervoor dat…

Je bloeddruk daalt

Uit een onderzoek van eigen bodem is gebleken dat mensen die elke dag tien gram pure, of dertien gram melkchocolade aten een lagere bloeddruk hadden dan de mensen die geen chocolade aten. Geef maar toe aan die craving! Als je je keukenweegschaaltje er maar wel even bij betrekt…

Je veel antioxidanten binnenkrijgt

Onbewerkte chocolade bestaat voor zeker tien procent uit gezonde flavonoïden. Dat zijn antioxidanten die de vrije radicalen in ons lichaam aanpakken. Ter vergelijking: een blokje van tien gram onbewerkte chocolade bevat meer antioxidanten dan een sinaasappel of een bakje bosbessen. Hoera!

Je meer afvalt

Jazeker! Als je je dag begint met een blokje pure chocolade, zorgt dat ervoor dat je eetlust geremd wordt en je dus minder in de verleiding komt om te gaan snoepen of snaaien.

Je cholesterolgehalte daalt

De flavonoïden, zijn ze weer, zorgen ervoor dat je goede cholesterol (HDL) stijgt en je slechte cholesterol (LDL) daalt. Ook zorgt het stofje ervoor dat je aderen iets vergroten en je bloed wat dunner wordt, wat de kans op hart- en vaatziekten weer verkleint. Ben je al naar de winkel gerend?

Je hoest verdwijnt

Chocolade zit vól fijne stofjes, en zo ook theobromine. Dit goedje zorgt ervoor dat je hoestprikkel minder wordt. Het is wel te hopen dat je een hoestbui krijgt op het moment dat je énorm veel trek in chocolade hebt, want het helpt pas als je duizend miligram theobromine binnenkrijgt. Daarvoor moet je tachtig gram pure, of vijfhonderd gram melkchocolade wegwerken.

Je hersenen beter werken

Hadden we het al over flavonoïden gehad? Ze zorgen er óók nog eens voor een betere doorbloeding van je hersenen, waardoor je geheugen beter werkt. Studenten die warme chocolademelk dronken met 500 mg flavanoiden, waren beter in het oplossen van wiskundige problemen.

Je libido stijgt (en ook het één en ander regelt bij de man)

Flavonoïden helpen óók nog stikstofmonoxide te produceren, een chemisch stofje dat helpt om de bloedvaten in de penis te ontspannen. Dat heeft weer een betere bloedtoevoer en een betere erectie als gevolg. ‘Hier schat, neem ook een chocolaatje!’

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Halleluja! Dit zijn de 7 beste redenen om méér chocolade te eten
Sluiten