Susan Dalstra
Susan Dalstra Kids 14 nov 2018

Alleen moeders van meer dan drie kinderen begrijpen deze struggles precies

Een comedian omschreef het hebben van vier kinderen als volgt: ‘Stel je voor dat je verdrinkt en iemand je dan een baby aanreikt’. Een roedel kinderen om je heen is een feest, maar het is zeker andere koek dan twee kinderen.

Strubbelingen

Deze strubbelingen ken je hoe dan ook als je moeder bent van meer dan drie kinderen.

1. Iedereen tegelijkertijd aan het lachen krijgen. Die leuke familiekiekjes waar het hele gezin breed lachend op staat? Onmogelijk.

2. Het is ZO. LUID.Serieus, waarom altijd dat lawaai? Een bouwplaats lijkt wel een spa in vergelijking met het geluid dat je kinderen produceren.

3. Er zijn nooit genoeg wc’s. Als er eenmaal meer dan drie zijn, gaat rekenen niet meer op en staan vier kinderen gelijk aan een stuk of honderd.

4. Bemoeizuchtige vragen. Als je moeder wordt, lijkt de rest van de wereld opeens buitensporig geïnteresseerd in jouw persoonlijke leven. Bij meer dan twee kinderen wordt het nog ongemakkelijker. ‘Zijn jullie gewoon doorgegaan tot jullie een jongetje hadden?’

5. Bedtijdritueel? Welk bedtijdritueel? Je bent allang blij als je alle kinderen bij elkaar hebt gesprokkeld omdat ze op magische wijze altijd nét voor bedtijd verdwijnen.

6. De oppas kost meer dan een avondje uit. Als je eenmaal geld hebt gepind voor de babysitter, moeten jullie er de beste date night van maken met de resterende tien euro op je bankrekening.

7. Staycactions zijn de nieuwe vakanties. Wanneer je alle kosten voor vliegtickets, verblijf, eten en huurauto’s bij elkaar optelt, is thuisblijven opeens een prima idee.

8. Niemand wil ooit dezelfde film kijken. Of naar hetzelfde restaurant. Er zit altijd iemand tussen met een gezicht als een oorwurm omdat-ie z’n zin niet kreeg.

9. Jezelf verstoppen voor je kinderen gaat niet lukken. Vroeger kon je in het uiterste geval nog wel eens jezelf opsluiten in de badkamer of de kledingkast, maar ze weten je altijd te vinden en gebruiken grof geschut om je te ‘bevrijden’.

10. Uitnodigingen voor feestjes zijn gewoon een opeenstapeling van rekeningen. Denk aans wat je uitgeeft aan cadeaus voor andere kinderen. En wat de tandenfee geeft. Tel daar de sint- en verjaardagscadeautjes voor je eigen kinderen bij op. Vermengingvuldig dat aantal met het aantal kinderen dat je hebt. Ga dan maar even liggen.

11. Voor alles is een logisitiek plan nodig. Even snel langs de supermarkt na schooltijd is op papier simpel, tot je bedenkt dat je kinderen in – en uit de winkel moet loodsen. Hoe houd je de een vast in het wagentje terwijl de ander over de parkeerplaats holt en – oh God – waar is de oudste nou gebleven?

12. Een schoon, opgeruimd huis is iets uit je pre-moeder tijdperk. Gaat voorlopig niet meer gebeuren. Sorry.

13. Voor jezelf zorgen lijkt een concept uit een ander universum. Als  iemand tegen je zegt dat je af en toe een massage moet nemen of je nagels laten doen, kun je alleen maar lachen en lachen en lachen tot ze het uiteindelijk wel snappen.

14. Je ontdekt hoe sterk je relatie is. Leuke manier om je relatie te testen? Voeg kinderen toe. Als in: een hele hoop. Als je het écht interessant wil maken, laat je ze allemaal op hetzelfde moment in jullie levens komen.

15. Je noemt eerst alle namen van je kinderen op voordat je degene te pakken hebt die je eigenlijk moest hebben.

16. Je kan het je leven niet meer anders voorstellen. Vooral als je denkt hoe ieder gezinslid op z’n eigen manier van elkaar houdt. We pinken even een traantje weg.

Altijd ruzie in huis? Waarom er zoveel rivaliteit tussen broers en zussen is (en wat je eraan kunt doen als ouders).

 

 

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
Alleen moeders van meer dan drie kinderen begrijpen deze struggles precies
Sluiten