Eva Dusch
Eva Dusch Beauty 18 mei 2015

Meer volume in je haar? Zo geknipt!

Je zou het niet denken maar fijn haar -pas op, niet te verwarren met dun of vlassig haar- is de best handelbare haarstijl. Het is niet te dik en niet te dun en valt als vanzelf in een lekker model. Enig probleem: het heeft vaak een gebrek aan volume.

Althans, het gewénste volume. De oplossing? De schaar erin. Het juiste model kan je haar namelijk optisch meer volume en spice geven. Kijk de kunst af bij deze bekende vrouwen die de truc al in de smiezen hebben.

1. Kate Bosworth

Krul je kapsel aan de onderkant een beetje naar binnen met föhn en borstel. Door het volume dat gecreëerd wordt, komt je hele haar in de lift en krijgt automatisch meer volume.

2. Sienna Miller

De Britse haarkameleon. Sienna heeft al zo’n beetje elke denkbare haarstijl gehad, waaronder al een hele reeks aan korte kapsels. Huidige status: de korte, side-swept bob. Een perfecte oplossing voor vrouwen die van nature niet zoveel volume in hun haar hebben. De diepe zijscheiding geeft meer hoogte en volume op het hoofd, terwijl de rechthoekige lagen vorm geven aan je gezicht.

3. Emma Stone

Ben je mentaal nog niet bereid om ‘t zo kort te knippen als Sienna? Snappen we heel goed. Deze coupe is een goede tussenstap. De langere bob is de gulden middenweg en bovendien heel vrouwelijk.

4. Rosemund Pike

Deze strakke, klassieke bob hebben we al vele malen voorbij zien komen. Maar kwaliteit blijft bovendrijven en dit model doet het nu eenmaal goed bij vele vrouwen. Dit is een goede -en vaak ook de enige- oplossing voor vrouwen die geen textuur in hun haar hebben. Door de langere lagen aan de voorkant en de korte achterkant, lijkt het alsof je meer volume hebt. Maar dat hoeft natuurlijk niemand te weten.

5. January Jones

Het lijkt alsof ze heel veel lagen heeft. Lijkt, ja. Maar dit is slechts optisch bedrog door de valse krullen die ze heeft ingebracht halverwege in het haar. Dit zorgt voor meer volume, beweging en textuur. Drie vliegen in één klap.

6. Kate Moss

Misschien wel onze favoriet. Hier draagt Kate Moss een Bardot-esque pony en het haar geknipt in vele lagen, die je haar niet alleen volumeboost geeft maar je ook nog eens jonger doet lijken.

7. Cameron Diaz

La Diaz werkt met verborgen lagen en zachte krullen in haar fijne haar. Dit mag dan deels komen doordat ze met regelmaat op de surfplank staat (beachy hair zorgt automatisch voor volume), maar dat betekent niet dat het onbereikbaar is voor ons. Vraag je kapper om lagen aan te brengen aan de voorkant en rondom je gezicht, hierdoor krijg je meer speelsheid, beweging en blijft het toch natuurlijk ogen.Een sprits van salt spray maakt het helemaal af.

Nog meer haarfeiten! 11 redenen waarom grijs haar bij mannen juist sexy is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Meer volume in je haar? Zo geknipt!
Sluiten