Inga Stoit
Inga Stoit Mind 12 dec 2018
Leestijd: 2 minuten

Dit is hoe je meer werk gedaan krijgt in minder tijd

Het ouderschap vergt zeeën van tijd. Je zou jezelf zo af en toe in tweeën willen splitsen maar uiteraard is dat geen optie. Gelukkig zijn er een aantal dingen die jij kan doen om meer werk in minder tijd gedaan te krijgen!

Doe je voordeel met onze tips:

Doe alleen wat er toe doet

Zonder dat we het doorhebben spenderen we bijvoorbeeld veel tijd op onze telefoon. Het gebeurt zonder dat we er erg in hebben maar tijdrovend is het zeker. Natuurlijk is er niks mis met jezelf zo nu en dan een break gunnen. Maar deze relax momentjes kan je ook veel bewuster uitkiezen. Mocht je jezelf betrappen terwijl je bezig bent met iets onbenulligs kan je jezelf afvragen: ‘Is dit ergens goed voor, of schiet ik hier iets mee op?’ Als het antwoord nee blijkt te zijn kan je je maar beter weer focussen op dingen die wel echt van belang zijn.

Ken je beste tijdstip

Het ‘beste’ tijdstip is voor iedereen anders. Zo heb je ochtend-, maar ook avondmensen. Sommige mensen kunnen bijvoorbeeld rond een uur of 9 enorm veel gedaan krijgen, terwijl anderen met veel pijn en moeite hun ogen proberen open te houden achter hun bureau. Het kennen van jouw beste tijd kan je een hoop doen opleveren! Gebruik dit tijdstip voor vervelende ‘klusjes’ en je zult zien dat je ze stuk voor stuk gedaan krijgt.

Stop met uitstelgedrag

Uitstelgedrag is een gevaarlijk iets voor perfectionistische mensen. Je wilt iets perfect doen en daardoor bestaat er een kans dat je er maar helemaal niet aan begint, of op het allerlaatste moment. Uiteindelijk heb je hier alleen jezelf mee, want het knaagt hoe dan ook aan je.. Uitstelgedrag is eigenlijk een manier om eventuele gefaalde pogingen te boycotten. Maar er niet of te laat aan beginnen kan ook een reden tot ‘falen’ zijn. Iets proberen is nog altijd vele malen beter dan iets laten passeren. En waarschijnlijk denk je dan achteraf bij jezelf: ‘Is dit nou het werk waar ik mezelf zo druk om heb gemaakt.. ik kan dit namelijk allemaal wel!’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Dit is hoe je meer werk gedaan krijgt in minder tijd
Sluiten