Maaike van de Graaf
Maaike van de Graaf Gezondheid 11 aug 2020
Leestijd: 2 minuten

Kom maar door: geef je zelfvertrouwen een boost met deze tips

Het kan best zijn dat je zelfvertrouwen af en toe ver te zoeken is. Behoorlijk vervelend, want je zit daardoor vaak stukken minder lekker in je vel. Om het vertrouwen in jezelf een boost te geven, kun je aan de slag met onderstaande tips.

En wedden dat je je al snel een stuk fijner voelt!

Zelfvertrouwen een boost geven

1. Wees eerlijk met jezelf

Een van de belangrijkste dingen die je moet doen is eerlijk zijn met en tegen jezelf. Wat vind je leuk in je leven? Waar haal je energie uit? En waar zie je juist iedere keer weer ontzettend tegenop? Wanneer je eerlijk antwoord geeft op die vragen, zul je merken dat je een stuk bewuster gaat leven. Je schrapt bepaalde dingen die je negatieve energie geven en focust je juist meer op het positieve. Ook ga je je realiseren wat je al hebt en waar je goed in bent. En of dat een boost is voor je zelfvertrouwen!

2. Accepteer complimenten

Dit is een kwestie van doen, doen, doen! Accepteer het als iemand je een complimentje geeft en zeg vooral niet: ‘Oh joh, valt wel mee toch?’. Wees je er bewust van dat je er mag zijn, dat je talenten hebt en dat het nergens voor nodig is om jezelf naar beneden te halen.

Dus… Mocht iemand vertellen wat een geweldige bos krullen je hebt. Zeg dan niet: ‘Oh, maar ik vind het helemaal niet mooi hoor.’ Laat het complimentje juist binnen komen en wees trots op je prachtige krullenbos!

3. Bedenk wie je wel en niet wil volgen op social media

Op Instagram barst het van de ‘perfecte’ vrouwen. Maar vergis je vooral ook niet: vaak wordt alleen de beste versie van mensen laten zien. Houd dat dus vooral ook in je achterhoofd. Het is dan ook goed om bij jezelf na te gaan wie je wil volgen of niet. Maken bepaalde mensen je onzeker? Kies er dan voor om ze niet meer te volgen en kies juist voor accounts die je blij maken!

4. Stap uit je comfortzone

Iets doen wat buiten je comfortzone zit voelt vaak heel ongemakkelijk en je vraagt je dan ook vast af waarom het toch een boost voor je zelfvertrouwen is. Het antwoord daarop is simpel: wanneer je uit je comfortzone stapt merk je dat je eigenlijk veel meer kan dan je denkt. Het leert je juist inzien dat je veel in je macht hebt en dat geeft weer stukken meer vertrouwen in jezelf.

Meer lezen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The Everygirl

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme