Soraya Vogelaar
Soraya Vogelaar Kids 18 sep 2017

Meester tovert klaslokaal om tot Harry Potter klas (en de leerlingen vinden het magistraal!)

Meester Kyle Huber uit Oregon geeft al vier jaar les op de Evergreen Middle School. Toen hij hoorde dat hij dit schooljaar in een nieuw klaslokaal les zou gaan geven, bedacht hij een ludiek plan.

Hij besloot het lokaal wat gezelliger te maken door het om te toveren in het favoriete thema van hem en zijn leerlingen: Harry Potter. Toen zijn leerlingen op de eerste schooldag het klaslokaal binnenliepen, vielen de monden open van verbazing. Kyle vertelt aan Huffington Post: ‘Ik hoorde de verbaasde reacties en zag dat ze met open monden stonden te kijken. Ze bestudeerden elk detail en lieten enthousiast aan elkaar zien wat ze allemaal ontdekten.’

Zeventig uur

En die enthousiaste reacties zijn niet voor niets. Het kostte meester Kyle 70(!) uur verspreid over vijf weken om het magische lokaal te creëren. En dit is het resultaat:

LEES OOK: Kinderen die Harry Potter lezen blijken toleranter te zijn naar anderen

Leerlingen inspireren

Maar deze speciale klas is er niet alleen voor de magische sfeer en gezelligheid. Zo vertelt Kyle: ‘Ik wil ze het gevoel geven dat mijn klas een plek is waar ze met enthousiasme naartoe gaan en plezier hebben bij het leren. Ik wil ze het gevoel geven dat ze ook hun dromen kunnen najagen. Ook al zijn ze nog zo groot of magisch.’

Dit is niet het enige Harry Potter kunstwerk: deze moeder bouwt Harry Potters’ Zweinstein na met 400.000 LEGO-steentjes.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Huffington Post

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Meester tovert klaslokaal om tot Harry Potter klas (en de leerlingen vinden het magistraal!)
Sluiten