Phileine schrijft
Phileine schrijft Columns april 29, 2014

Mei: 31 doelen in 31 dagen

Phileine neemt je mee in haar persoonlijke ontdekking van de afgelopen jaren. Doe je met haar mee?

Lieve Famme lezeres,

Het is weer bijna mei.

Twee jaar geleden bracht dat me op het idee om van de mei maand een ‘mij-maand’ te maken. 31 doelen bereiken in 31 dagen. Dingen die ik altijd al eens wilde doen maar die er nooit van waren gekomen. Dingen waarvan ik me afvroeg of het echt werkt als ik dat eens wat langer dan twee dagen zou volhouden. Maar vooral ook dingen voor mezelf. Wat liever zijn. Wat vaker een echt rustmoment. Wat vaker de zogenoemde me-time.

Macarons maken

En dus maakte ik een lijst. Elke dag voldoende water drinken. Elke dag om zes uur uit bed om de dag te beginnen met een moment rust (het gaat wat ver om dat onder de noemer ‘meditatie’ te laten vallen want daar ben ik echt niet voor gemaakt). Naar een goede schoonheidsspecialist voor een huidanalyse. Elke dag minimaal drie kwartier met de hond het bos in. Drie keer in de week sporten.
Leren mooie macarons te maken. Tien nieuwe boeken op mijn e-reader zetten en ook lezen. Allemaal echt bereikbare doelen die wellicht een fijn gevolg zouden hebben.

Goedemorgen Phileine

De maand vloog voorbij en ja, het moet gezegd; ik knapte er van op. Na de eerste vier dagen vroeg opstaan bleek dat eigenlijk niet eens zo moeilijk. Het water maakte dat niet alleen mijn huid er beter uit zag maar mijn hele fysieke gestel leek wel geolied. De schoonheidsspecialiste gaf me goed advies en nog betere producten waardoor ik zomaar ging stralen. Het bos werd mijn vriend en op de sportschool kenden ze ineens mijn naam, ‘goedemorgen Phileine.’

De maand ging voorbij en ik bereikte al mijn 31 doelen. Los van de prettige gevolgen gaf het me ook een heel erg voldaan gevoel. Ik had eindelijk die dingen gedaan en ze ook volgehouden. Het werd juni, juli en augustus en veel van de doelstellingen raakten een beetje naar de achtergrond en in december waren de meeste nieuwe gewoontes toch verdwenen.

Altijd weer mei

Gelukkig werd het opnieuw mei en dus kwam er een nieuwe mij-maand. Opnieuw een maand die mij 31 doelen liet bereiken en die mij een heel voldaan gevoel gaf. Dit keer bleven er wat nieuwe goede gewoontes hangen.

Doe mee!

En nu is het alweer bijna mei. Een derde mij-maand staat voor de deur en ik heb er zin in. Ik ben al dagen met mijn nieuwe lijst bezig en kijk nu al uit naar de dag dat ik de gevolgen weer mag merken. Doe je dit jaar met me mee? Deel je lijst via de post by Famme Facebook hieronder en lees mee met alle deelnemers.

Liefs en have fun,

Phileine

Reageer op artikel:
Mei: 31 doelen in 31 dagen
Sluiten