Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Algemeen 3 mei 2018
Leestijd: 2 minuten

Deze redenen laten zien waarom kinderen die in mei geboren zijn, speciaal zijn

Mommies die in mei zijn uitgerekend hebben veel te vieren: een baby die in mei is geboren gaat gelukkig en zelfverzekerd de toekomst tegemoet. Hier zijn zes redenen waarom je nog lang in de vreugdebubbel blijft hangen:

1. Ze hebben meer geluk

Uit een survey die in 2004 is gedaan, blijkt dat baby’s die geboren zijn in mei, de neiging hebben om meer geluk te hebben dan baby’s die in een andere maand zijn geboren. Volgens de psycholoog die het onderzoek leidde, zou dat kunnen komen door het verschil in de manier waarop ouders met hun baby’s omgaan in de zomer en de winter.

2. Ze zijn optimitischer

Mensen die in mei geboren zijn, zouden een positievere kijk op het leven hebben. Dit kwam 2 keer uit een onderzoek. De onderzoekers zeggen dat je kleine Stier of Tweelingen misschien optimistischer is vanwege de invloed van de uren daglicht op dopamine (de chemische stof in de hersenen die onze beloning- en pleziercentra controleert)

LEES OOK: Met deze 5 easy tips is je voorjaarsschoonmaak een eitje

3. Het zijn nachtbrakers

Een studie uit 2009 toonde aan dat baby’s die in de lente en zomer zijn geboren waarschijnlijk later in slaap vallen dan kinderen die in de herfst en winter zijn geboren. Dat verklaart het misschien waarom je mini niet zo makkelijk in slaap komt om een bepaalde tijd. Daarentegen is het geboorteseizoen niet van invloed op hoe laat ze zullen ontwaken.

4. Ze hebben een lager risico op luchtweginfecties

Baby’s die in mei geboren zijn, zijn beter beschermd tegen aandoeningen van de luchtwegen, volgens een onderzoek uit 2015. Uit de bevindingen blijkt dat kinderen die in mei geboren zijn minder kans blijken te hebben op het ontwikkelen van astma of luchtweginfecties.

LEES OOK: In het voorjaar lopen veel meer relaties op de klippen – en dat is geen toeval

5. Ze zijn minder gevoelig voor allergieën

Als je een herfst- of winterbaby hebt, is je baby waarschijnlijk gevoelig voor allergieën of astma. Is je kleintje in mei geboren? Dan niet zo veel. Volgens een studie in 2016 lopen voorjaarskiddo’s het minste risico op het ontwikkelen van hooikoorts, astma, eczeem en allergieën.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme