Susan Dalstra
Susan Dalstra Kids april 26, 2018

Hoezo voetbal is niet voor meisjes? Gepest 6-jarig meisje slaat briljant terug

De 6-jarige Jessie Adams was hevig aangedaan toen ze niet mee mocht doen met een potje voetbal omdat ze een meisje is. Haar moeder liet het er niet bij zitten. 

Geen sport voor meisjes

Jessie voetbalt al vanaf haar tweede. Toen ze tussen de middag een potje meedeed met klasgenoten, kreeg ze van klasgenoten te horen dat ze niet meer mee mocht doen. De reden? Jessie is een meisje en blijkbaar zijn er nog steeds simpele zielen die geloven dat voetbal geen sport is voor meisjes. Toen haar moeder Anna haar van school oppikte en Jessie het voorval deelde, zag ze dat haar dochter er nog steeds aangedaan van was.

Wereldcup

Anna deelde het vervolgens op Twitter en werd overspoeld met steunberichtjes. Dat zag ook de Engelse voetbalclub Sheffield United. Het damesteam besloot Jessie uit te nodigen om op te treden als hun mascotte tijdens de wedstrijd tegen Radcliffe. Alsof dat nog niet bijzonder genoeg was, kreeg ook het nationale damesteam van Engeland lucht van het verhaal. Zij nodigden het meisje uit op het veld te komen tijdens de Wereldcup tegen Wales.

Zelfvertrouwen

‘Ik had dit echt niet zien aankomen’, zegt haar moeder. ‘Sheffield United Ladies nam meteen contact op en wilde naar haar school komen om met de pestkoppen te praten. The Lioness namen ook contact op en voor ze het wist, mocht Jessie het veld op met de voetbalsters van het nationale team.’ Het gezin was eerst bang dat Jessie door het incident nooit meer wilde voetballen. De reactie van de vrouwenteams hebben haar zelfvertrouwen echter een enorme boost gegeven.

‘Extreem getalenteerd’

Anna verwijderde haar tweet omdat ze vreesde dat mensen zouden denken dat ze uit was op gratis goodies. ‘Daar heb ik nu spijt van omdat die tweet zo’n positieve impact had op meisjesvoetbal.’ Haar ouders wisten allang dat ze talent heeft, maar het was heel moeilijk een geschikte club te vinden voor de 6-jarige. Nu heeft Sheffield United FC haar op het oog. ‘Jessie is extreem getalenteerd. We houden haar nauwlettend in de gaten’, aldus een woordvoerder van de club.

Hup Jessie!

Reageer op artikel:
Hoezo voetbal is niet voor meisjes? Gepest 6-jarig meisje slaat briljant terug
Sluiten