Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Kids 27 november 2015

Meisje (11) helpt haar moeder bij de bevalling

De 11-jarige Britse Caitlin Burke was de enige die bij haar moeder Tara was toen zij moest bevallen. Het was dus aan het meisje om haar moeder door de bevalling heen te slepen. En dat deed ze geweldig!

Haar man Daniel bracht nog even snel hun jongste dochter naar zijn zus. Maar kort daarna braken Tara’s vliezen. Uit ervaring -ze was al moeder van vijf- wist Tara dat het niet meer lang zou duren voor de baby geboren zou worden. De enige hulp die ze op dat moment kon krijgen was die van haar eigen dochter. Caitlin belde direct de ambulance en de hulpverleners gaven haar door de telefoon instructies die ze heel goed opvolgde (waarom het zo lang duurde voordat ze er waren, weet niemand). Het werd zelfs nog even tricky, want toen de baby ter wereld kwam zag Caitlin dat de navelstreng om de nek van de baby zat. Ze bleef gelukkig heel rustig en haalde hem los.

Jong geleerd…

‘In het begin was ik een beetje bang, omdat ik zoiets nog nooit had meegemaakt’, vertelt de trotse Caitlin aan Daily Mirror. ‘Maar toen ik mijn zusje zag was ik heel blij. Ze is heel schattig en ik hou veel van haar.’ Toen Elsa-Monet op de buik van haar moede lag, mocht Caitlin de navelstreng doorknippen. En door de bijzondere ervaring weet ze ook wat ze later wil worden, namelijk vroedvrouw.

Dankbaar

Caitlins moeder heeft geen woorden voor haar dankbaarheid: ‘Ze deed het fantastisch. Ik zou niet weten wat er zou zijn gebeurd als Caitlin er niet was geweest. Ik lag daar te schreeuwen van de pijn, maar Caitlin bleef heel rustig. Ik ben zo trots op haar.’

Wij weten in ieder geval zeker dat ze een fantastische verloskundige zal zijn later!

Zo mooi! Fotograaf deelt de meest bijzondere bevallingsfoto’s >

Reageer op artikel:
Meisje (11) helpt haar moeder bij de bevalling
Sluiten