Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Kids 16 jun 2017

Meisje (4) noemt moeder dik en we kunnen allemaal wat leren van haar reactie

Als iemand je ‘dik’ noemt, is er waarschijnlijk niemand in de hele wereld die dit als een compliment zou opvatten. Allison Kimmey, moeder van de 4-jarige Cambelle wil een andere lading aan het woord ‘dik’ geven en dat doet ze met een bijzonder mooi bericht op Instagram, begeleid door een pakkende foto.

‘Mama is dik’

‘Mijn dochter noemde me vandaag dik, omdat ik haar vroeg of ze uit het zwembad wilde komen. Op dat moment zei ze tegen haar broertje: ‘Mama is dik’. Toen ik dat hoorde heb ik haar gevraagd om even naar boven te komen zodat we konden praten’, begint ze haar tekst.

Gesprek

Niet alleen nam ze haar dochter mee naar boven, maar ook haar zesjarige zoon. Het gesprek dat ze met haar kinderen had, pakte bijzonder uit. Hoe precies, beschrijft ze onder haar foto:

‘Niemand is dik’

Allison: ‘Wat zei je over mij?’
Dochter: ‘Ik zei dat je dik bent mama, het spijt me.’
Allison: ‘Laten we dat even bespreken. De waarheid is dat ik niet dik BEN. Niemand IS dik. Het is niet iets dat je kunt zijn. Sommige mensen hebben meer vet dan anderen op hun lichaam. Het beschermt je spieren, je botten en het zorgt ervoor dat je lichaam energie krijgt om de dag door te komen. Heb jij vet?’
Dochter: ‘Ja! Hier, op mijn buik.’
Allison: ‘Precies. En je broertje heeft ook vet.’
Zoon: ‘Ik heb helemaal geen vet. Ik ben de dunste, ik heb alleen spieren!’
Allison: ‘Iedereen op de hele wereld heeft vet op z’n lichaam. Het enige verschil is dat sommige mensen er meer van hebben dan anderen. Maar dat maakt die mensen niet minder mooi, beter of goed.’

LEES OOK: 10 x negatieve onzin waar we voortaan doei tegen zeggen

Les

Daarna sluit Allison haar berichtje af met de reden waarom ze dit aan haar kinderen wil meegeven. ‘Elke keer als zich zo’n moment voordoet wil ik het aangrijpen om ze een les te leren. Als ik mijn kinderen het woord op een negatieve manier laat gebruiken en er niks van zeg, dan vind ik dat ik aan fatshaming meedoe en op die manier het stigma voortzet. Ik wil niet dat mijn kinderen denken dat dikke mensen waardeloos, vies, grappig of lelijk zijn.’

Likes en reacties

Dat meerdere ouders het daar heel erg mee eens zijn, blijkt uit het aantal likes dat haar bericht heeft gekregen. Al zeker 32 duizend mensen gaven de foto een hartje en bijna 500 mensen lieten een reactie achter.

Eerder plaatste Allison een berichtje op Instagram toen haar dochter vroeg waarom ze ‘strepen’ op haar buik had. Ze leerde haar toen dat er niks mis is met striae en dat de strepen staan voor gebeurtenissen in je leven. Allison werkt aan een serie boeken, om kinderen zelfvertrouwen te geven. Leuk om haar te blijven volgen dus!

Nu echt bewezen: van een goede relatie word je dikker

Instagram Allison

Reageer op artikel:
Meisje (4) noemt moeder dik en we kunnen allemaal wat leren van haar reactie
Sluiten