Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Kids 19 feb 2017

Meisje (7) schrijft sollicitatiebrief naar Google en krijgt een briljante reactie terug

Je kunt nooit vroeg genoeg weten wat je wil in je leven. De 7-jarige Chloé Bridgewater uit Engeland legde de lat direct lekker hoog en stuurde haar eerste sollicitatiebrief naar Google.

‘Hallo Google-baas. Mijn naam is Chloé en als ik later groot ben wil ik graag bij Google werken. Ook wil ik in een chocoladefabriek werken en olympisch kampioen zwemmen worden’, begint ze haar brief. ‘Ik zwem op donderdag en zaterdag. Mijn vader zegt dat ik van glijbanen af kan glijden en kan karten bij Google. Ook hou ik van computers en heb ik een tablet waar ik spelletjes met robots op speel’, vervolgt ze. Verder gaat het meisje in op haar hobby’s en vertelt ze over haar prestaties op school.

Briljante reactie

Dat Google dagelijks gebombardeerd wordt met sollicitatiebrieven mag duidelijk zijn, maar dat de brief van Chloé opviel vinden wij niet heel gek. En daarom besloot CEO Sundar Pichai himself haar een brief terug te sturen. En nu een jaartje over twintig afwachten of Chloé ooit bij Google gaat werken.

‘Lieve Chloé,
Heel erg bedankt voor je brief. Ik ben blij dat je van computers en robots houdt, en dat je door blijft leren over technologie. Ik ben ervan overtuigd dat als je hard werkt om je doelen te bereiken, je alles kunt worden wat je wilt. Van werken bij Google tot het worden van een zwemkampioene. Ik kijk uit naar je sollicitatiebrief wanneer je klaar bent met school 🙂

Ik wens jou en je familie het allerbeste.

Groet,
Sundar Pichai
CEO’

Die kan ze in haar broekzak steken.

Over briljante brieven gesproken. Deze brief van een ietwat preutse meester aan een vader gaat de hele wereld over.

Reageer op artikel:
Meisje (7) schrijft sollicitatiebrief naar Google en krijgt een briljante reactie terug
Sluiten