Redactie
Redactie Beauty 22 okt 2014

Meisje doneert haar en wordt vervolgens gepest

Jetta Fosberg (10) had lange, goudkleurige lokken totdat ze besloot dat andere kinderen het haar beter konden gebruiken dan zijzelf. Daarom doneerde ze zo’n 35 centimeter aan Wig for Kids, een instelling die pruiken maakt voor kinderen met kanker.

Een prachtig initiatief en een moedige actie van Jetta. Toch vond ze het niet kort genoeg en ging terug naar de kapper om het écht kort te laten knippen. En wat heeft ze een knappe kop! Haar schoolgenoten dachten hier anders over en lachten haar massaal uit. Ze vroegen aan Jetta of ze een jongen wilde worden en de termen ‘Justin Bieber’ en ‘lelijk’ kwamen geregeld voorbij.

“Van woorden ga je niet dood”

De moeder van Jetta, Heidi, vond het niet kunnen en ging naar het schoolhoofd. Zijn reactie? “Er is nog nooit een kind doodgegaan aan woorden”. Dit maakte Heidi alleen maar bozer en zette een Facebookpagina op: ‘Stand With Jetta‘. De steun die ze daarop krijgt is geweldig. De reacties zijn lief en gemeend. Zo zegt een meisje:

“Mijn nichtje had leukemie vanaf dat ze twee was tot haar dood op haar twaalfde. Ze wilde heel graag een pruik, maar had er nooit een. Hierdoor werd ze ook gepest. (…) Houd je rug recht en ondanks dat de woorden pijn doen, kunnen de pesters nooit veranderen wie je bent.”

Heidi heeft Jetta inmiddels van school gehaald, omdat de pesterijen uit de hand liepen. De CEO en de voorzitter van de scholengemeenschap hebben hun excuses aangeboden en zeggen de familie serieus te nemen. Tja, dat lijkt ons dan ook niet meer dan logisch. Wij zijn trots op Jetta en we roepen jullie op om haar Facebookpagina te liken.

Reageer op artikel:
Meisje doneert haar en wordt vervolgens gepest
Sluiten