Patricia van den Broek
Patricia van den Broek Kids april 11, 2017

Meisje schrijft brief aan kledingketen Gap en krijg geweldige reactie terug van de baas

Een paar weken geleden schreef een meisje, Alice Jacob, een brief aan de winkelketen Gap. Ze vroeg waarom er niet meer variatie in hun kledingaanbod was, in plaats van alleen maar ‘roze en prinsessen en dat soort dingen.’

Een terechte vraag.

Piraten

Als moeder van een meisje dat jurken hekelt, piraten adoreert (en oké, heel soms ook Elsa), het liefst de hele dag op sneakers en in een spijkerbroek loopt, had ik dezelfde vraag kunnen stellen als deze vijfjarige. Het mooie is: Alice kreeg antwoord terug. Van de baas van Gap himself, Jeff Kirwan.


Hi Alice,

Ik kwam de brieven tegen die je naar ons hebt geschreven en ik wilde je zelf antwoorden. Ik ben Jeff en ik ben de baas van Gap.

Je klinkt als een heel cool kind met gevoel voor stijl.

We proberen bij Gapkids altijd een ruim aanbod te hebben van allerlei stijlen en keuzes voor meisjes en jongens. Daar zit ook een collectie bij met shirts voor meisjes waarop dinosaurussen, brandweerwagens, haaien, voetballen en wat superhelden staan. Onze laatste Disney-collectie, Beauty and the Beast, gaat ook over de kracht en stoerheid van meisjes, en dat is erg belangrijk voor ons.

Maar je hebt gelijk, ik denk dat we nog beter kunnen zijn in het aanbieden van meer keuzes die bij iedereen in de smaak vallen. Ik heb met onze ontwerpers gepraat en we gaan werken aan meer leuke spullen die jij denk ik heel leuk vindt.

In de tussentijd ga ik jou een paar van mijn favoriete shirts sturen die uit onze laatste collectie komen. Wil je daar alsjeblieft naar kijken en ons laten weten wat je daarvan vindt? De feedback van klanten is erg belangrijk voor ons en helpt ons elk seizoen weer om nog betere producten te maken.

Nogmaals bedankt,
Jeff

Gap Brand President & CEO

De ouders van Alice lazen het antwoord aan haar voor. Haar moeder schrijft op The Washington Post: ‘Toen we klaar waren, zuchtte ze en zei maar één woord: Whoa.’ De kleuter schreef, samen met haar mama, een brief terug. Alice zegt daarin: ‘Dank je voor de kleren en de brief. Ik werd er blij van. Het Rey-shirt is heel cool. Dat ga ik morgen aandoen naar school. PS. Kun je meer shirts maken met The Beast? Ik vind hem leuk want hij is groot en harig en lijkt op Chewbacca.’

Onbevangen en logisch

Duim omhoog voor Alice, die de ballen had om, ook al is ze pas vijf, dit aan te kaarten bij Gap. EDat bewijst nog maar eens hoeveel we eigenlijk kunnen leren van kinderen, en de open, onbevangen en goudeerlijke blik waarmee ze naar de wereld kijken. Die is vaak veel logischer dan die van alle volwassenen bij elkaar.

Waarom, nou daarom!

En toch, de moeder van Alice ontving ook negatieve reacties over de actie van haar peuter. Ze schrijft in haar blog: ‘Mensen vroegen zich ook af: wat is het probleem nou eigenlijk? We konden toch ook jongenskleren kopen? Of waarom ik niet leerde naaien, zodat we kunnen maken wat we willen? Dus ja: waarom inderdaad? Omdat kinderen al veel te snel achter de beperkingen van de wereld komen, en hun eigen beperkingen. En in de tussentijd kunnen wij ze een andere les leren: dat anders zijn een daad is waarvoor je dapper moet zijn en dat iets willen veranderen wat oneerlijk is, de moeite waard is.’

Lees ook: wat we kunnen leren van peuters

Washington Post

Reageer op artikel:
Meisje schrijft brief aan kledingketen Gap en krijg geweldige reactie terug van de baas
Sluiten