Janne Vogel
Janne Vogel Kids 14 mei 2018

Heftig: de foto van dit ‘spelende’ meisje laat ons even slikken

De grootse fantasie van onze kinderen is vaak niets anders dan genieten. De vloer is plotseling lava, poppen leven écht en plastic soldaatjes overleven epische gevechten op de huiskamervloer. Die levendige fantasie heeft soms ook een schaduwzijde, ontdekte moeder Sherry Hollands deze week.

Sherry schrok zich dood toen ze ontdekte waar haar dochtertje mee bezig was. Dit spelletje had niets te maken met Disney-figuren of superhelden, het was een stuk echter en enger.

Schietpartij

Ze plaatste een foto van haar dochter, verkleed als Elsa (van Frozen, uiteraard), die haar gezicht in het bed begroef en deed alsof ze in een school ‘lockdown’ zat. Alle knuffels (klasgenoten) om haar heen lagen in dezelfde positie.
‘Dit was mijn dochter vanmorgen’, begon Sherry haar Facebookpost. ‘Ze bracht al haar schatjes mee naar ons bed, legde ze plat op hun buik, deed het licht uit en de deur op slot. Ik vroeg haar wat ze aan het doen was. ZE OEFENDE VOOR EEN SCHIETPARTIJ. DIT IS NIET HOE ‘GEZELLIG SPELEN’ ER VOOR EEN VIJFJARIGE UIT ZOU MOETEN ZIEN!!!’, vervolgde ze. ‘Vecht door mensen. We kunnen niet genoeg doen om onze kinderen te beschermen. We moeten nu beginnen met verandering!’

LEES OOK: Video over schietpartijen op scholen komt keihard binnen

Lockdown

Een lockdown is een soort brandoefening, maar dan voor schietpartijen. Zodra het alarm gaat rennen de kinderen naar hun klaslokaal, sluiten ze alle deuren en ramen en proberen ze zo stil mogelijk te zijn. Op Amerikaanse scholen zijn de oefeningen niets nieuws, maar het kwam voor Sherry dit keer iets te dichtbij.

De bezorgde moeder vertelt dat ze vindt dat niet iedereen zomaar aan een pistool zou moeten komen en dat ouders hun kinderen moeten helpen omgaan met de terreur. ‘Ouders moeten zich realiseren dat hun kinderen erg bang kunnen worden van alles wat om hen heen gebeurt. Laat je kinderen vooral leren en vechten voor wat ze willen in de toekomst. Het is onze taak om van scholen een veilige plek te maken, zodat ze de leiders kunnen worden die ze willen zijn.’

Popsugar.com

Reageer op artikel:
Heftig: de foto van dit ‘spelende’ meisje laat ons even slikken
Sluiten