Dit meisje ging viraal met de voor- en na-foto’s van haar acne

Als je op Instagram zit, kan je bijna niet om het gezicht van Kali Kushner heen. Het 21-jarige meisje is overal te zien omdat ze haar transformatie deelt nadat ze besloot pillen tegen acne te slikken. En die transformatie is behoorlijk indrukwekkend.

Proces

Op het account @myfacestory neemt Kali haar volgers mee in haar strijd tegen acne. Haar verhaal heeft haar inmiddels al meer dan 22.000 volgers opgeleverd. ‘Ik ben dit niet begonnen met het doel of idee om op te vallen. Ik wilde gewoon het proces bijhouden terwijl ik een halfjaar lang Accutane gebruikte.’

Alles geprobeerd

Kali benadrukt dat ze al van alles heeft geprobeerd voordat ze de medicatie kreeg voorgeschreven. ‘Op de middelbare school had ik altijd al een beetje acne, maar in één maand in 2014 brak het overal uit en bedekte het m’n hele gezicht. Ik heb alles geprobeerd: het reinigen met olie, helemaal niks op m’n gezicht smeren en iedere crème, drankje en antibiotica die mijn dermatoloog voorschreef. Niets werkte.’

Bijwerkingen

Nadat ze zich een jaar lang ‘beschaamd en verdrietig’ voelde, schreef haar dermatoloog Accutane voor. Binnen een paar week zag Kali al drastische veranderingen. ‘Het was echt net magie.’ Maar, zo waarschuwt ze: de bijwerkingen vielen niet mee. ‘Ik kreeg een droge, pijnlijke en jeukerige huid – de hele dag lang. Ik deed er iedere dag tien minuten over om uit bed te komen omdat mijn rug zo pijnlijk was.’

Schoonheid

Ze deelde ook die nare bijwerkingen inclusief foto’s zonder filter op Instagram. Daar ontving ze steun van wildvreemden. ‘Ik vond het eerst raar omdat ik eigenlijk niks bijzonders doe – ik slik Accutane en maakte selfies. Toen besefte ik dat mensen mijn verhaal zo graag volgen omdat niemand dit soort dingen deelt. Acne wordt onder het vloerkleed geveegd en een heldere huid is het toppunt van schoonheid. Dus als je dan wel een foto maakt van een puist, wordt er bijna gedaan alsof er iets mis met je is – wat dus niet klopt.’

Zelfvertrouwen

Hoewel ze goede ervaringen heeft met Accutane benadrukt Kali dat het niet voor iedereen de oplossing is. ‘Het klinkt misschien cliché, maar je bent zoveel meer dan je acne. Als je Accutane wil slikken voor meer zelfvertrouwen, ga ervoor, maar doe het voor jezelf. Niet omdat je probeert te voldoen aan een plaatje dat binnen een schoonheidsideaal past.’

 

Een lesje zelfvertrouwen komt soms van mensen van wie je het niet verwacht. Dit vijfjarige meisje leert haar moeder een belangrijke les over zelfbeeld.

Netdoctor

Reageer op artikel:
Dit meisje ging viraal met de voor- en na-foto’s van haar acne
Sluiten