Chiara Izelaar
Chiara Izelaar Eropuit 23 apr 2019
Leestijd: 5 minuten

Wat te doen in de meivakantie? Dit zijn de leukste uitjes!

Ha, de meivakantie staat voor de deur. We hebben al een voorproefje gekregen van het zomerse weer. En als het goed is wordt het in de tweede week van de meivakantie ook lekker zonnig. Ideaal om erop uit te gaan met de kids! Jullie kunnen bijvoorbeeld naar een pretpark, speeltuin of het strand. Maar deze outdoor activiteiten zijn ook hartstikke leuk!

Er zijn uiteraard talloze uitjes die jullie in de meivakantie kunnen ondernemen. Maar Famme heeft er – op basis van iedere uithoek van ons kikkerlandje –  7 op een rijtje gezet. Zo is er voor ieder wat wils én zo goed als om de hoek. Enne, deze uitjes zijn hartstikke actief, outdoor en verrassend. Veel plezier!

1. Outdoor kunsttour (Rotterdam)

Kunst stimuleert de ontwikkeling én fantasie van kinderen, dus een dagje kunst en cultuur snuiven kan absoluut geen kwaad. Het mooie is dat deze kunsttour in Rotjeknor in de buitenlucht is. Ideaal voor een zonnige dag in de meivakantie! Van beeldhouwwerken tot muurschilderingen en lichtjes: Rotterdam barst vol van kunstwerken van beroemde kunstenaars. Sterker nog, de havenstad is één van de steden met de meeste kunst in de openbare ruimte.

Je leert de stad – opnieuw – kennen, je kiest zelf welke route je bewandelt én het kost je helemaal niets. Uitgekeken? Dan kun je lekker picknicken in het Museumpark, genieten van een tochtje op de Spido of Pannenkoekenboot of de stad bewonderen vanaf de Euromast. Op naar Rotterdam! Lees ook: 5 x kindvriendelijke lunchrooms in Rotterdam.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 
Een bericht gedeeld door Olivia in Rotterdam ?? (@olivia.in.rotterdam) op 17 Nov 2018 om 11:55 (PST)

2. Speurtocht Botanische Tuin (Utrecht)

De meivakantie staat in het teken van de lente; het seizoen van een nieuw begin én de bloei. Jazeker, de bloemetjes staan er weer gezellig bij in het voorjaar! Reden genoeg om jullie te begeven naar de Botanische Tuin in Utrecht. Ieder jaar vindt hier van 1 april – nee dit is geen grap! – tot 1 december een kinderspeurtocht plaats. Kids tussen de 6 en 12 jaar kunnen hun hart ophalen tijdens de Bloemenvriendjesroute, waar zij op een speelse manier alle ins and outs leren over bloemen en hun vriendjes.

De toegangsprijs is slechts €8,-! Je kunt er uiteraard voor kiezen om de kids een handje te helpen, maar het is ook heel gezellig om met je moeder, zus, vriendin of partner rond te slenteren in de tuin. Of bij te komen op een bankje tussen alle mooie bloemen. Klinkt als een fleurig dagje uit, nietwaar?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 
Een bericht gedeeld door Kermit Tesoro (@kermittesoro) op 3 Sep 2018 om 11:04 (PDT)

3. Kasteel Duivenvoorde (buurt van Den Haag)

In de meivakantie organiseert kasteel Duivenvoorde bijzondere familierondleidingen voor families met kinderen van 6 t/m 12 jaar. Het thema is kasteelbewoners, dus kids mogen zich verkleden als stoere ridders of zoete prinsesjes. Op deze manier worden zij echt onderdeel van het historische verhaal. Na het ontdekken van enkele verborgen schatten volgt een leuke familieactiviteit. Jullie kunnen je eigen kasteel bouwen onder het genot van een hapje en een drankje.

De rondleiding duurt van 10.30 tot 12.30, dus daarna hebben jullie de tijd om lekker te vertoeven op Scheveningen! De tickets zijn voor volwassenen €12.50 en voor kinderen €5,00. Op naar deze heuse sprookjeswereld!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 
Een bericht gedeeld door Kasteel Duivenvoorde (@kasteelduivenvoorde) op 25 Mrt 2019 om 6:08 (PDT)

4. Joepie Fun Forest (Amsterdam)

Waaghalzen en avonturiers opgelet! Midden in het Amsterdamse bos kun je maar liefst 3 uur lang klimmen en klauteren. Het enige wat je nodig hebt is een beetje lef. Via touwen, ladders, bruggen en tokkelbanen waan je je door de bomen. Het klimpark telt 9 parcoursen. Halen jouw kids ze allemaal? Dan hebben ze wel een pannenkoek verdient bij de Pannenkoekenboerderij!

Zelfstandig klimmen mag al met een minimumlengte van 1.20m. Kinderen met een lengte tussen de 1.30m en de 1.50m moeten in enkele parcours begeleid worden door een volwassene. De tickets liggen ongeveer tussen de €19,- en €25,-. Na het klimmen en klauteren kunnen jullie genieten van andere leuke activiteiten. Bekijk hier de bosagenda voor de leukste activiteiten in de meivakantie!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 
Een bericht gedeeld door Klimbos in het Amsterdamse Bos (@fun_forest_amsterdam) op 14 Dec 2018 om 2:03 (PST)

5. Het BloteVoetenPark (in de buurt van Sittard)

In de meivakantie kun je met je voetjes bloot spelen in dit prachtige natuurpark. Je kunt hier dagelijks terecht van 10:00 tot 18:00 uur, dus tijd genoeg! De speciale wandeling duurt ongeveer 1,5 uur en neemt je mee langs de mooiste plekjes. Maar je kunt ook genieten van spannende doolhoven, leuke voetspelletjes en modderbaden. Één ding is zeker, na deze dag zijn jullie helemaal één met de natuur…

De entreeprijs voor volwassenen is €7,- en voor kinderen van 3 t/m 12 jaar €4,-. Het park bevindt zich in Brunssum, ongeveer een kwartiertje rijden vanaf Sittard. Jullie kunnen je eigen lunchpakket meenemen, maar op het natuurterras worden heerlijke sapjes en hapjes geserveerd, waaronder poffertjes, tosti’s en Limburgse vlaai. Dat wordt smullen geblazen!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 
Een bericht gedeeld door Kim Westerveld (@kim.westerveld) op 16 Aug 2018 om 11:25 (PDT)

6. Kamelensafari  (in de buurt van Den Bosch)

Tijdens de Vakantiesafari een unieke rondleiding op deze bijzondere kamelenboerderij. Jullie leren over het leven van de kameel en jullie kunnen de kamelen aaien en fotograferen. Enne, als je durft mag je ook op een kameel zitten, stoer! Lunchpakketjes mogen jullie thuislaten, want bij het pakket zitten lekkere hapjes en drankjes, waaronder kamelenmelk pannenkoeken die jullie zelf mogen bakken. Yummie!

De toegangsprijs voor deze avontuurlijke safari is €11,- en vindt plaats in Berlicum (ongeveer 15 minuten rijden vanaf Den Bosch).

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 
Een bericht gedeeld door ????? ??????????? (@robin.sdk) op 22 Feb 2018 om 8:20 (PST)

7. Openluchtmuseum (Arnhem)

Het Nederlandse Openluchtmuseum heeft haar deuren geopend voor het zomerprogramma. De tentoonstelling Gruwelijk Lekker staat in het teken van lekker proeven. Het jaarthema komt op verschillende manieren terug in het museum. Herken  jij alle smaken?

De tickets voor kids zijn € 15,- en voor volwassenen €19,-. Uitgegeten? Arnhem telt veel prachtige natuurparken! Dit wordt een vakantie om nooit te vergeten.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 
Een bericht gedeeld door CreaKip (@creakip.nl) op 22 Apr 2019 om 10:10 (PDT)

Meer tips voor een leuke vakantie:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme