Redactie
Redactie Beauty maart 15, 2015

Melkflessen? Zo krijg je in no-time bruine benen

Ja, ja de lente komt eindelijk in zicht (oké, we zijn misschien wat vroeg), maar onze benen zijn nog lang niet klaar om gezien te worden. Zonde! Want jouw witte benen zijn heus niet lelijk. Mooi wit is zelfs beter dan té nepbruin. Als je dan toch per se van je witte benen af wil, kun je het beste bruin uit een potje kopen. Dat is nog altijd beter dan een zonnebankkuur.

Wat doet een zelfbruiner?

In zelfbruiner wordt gebruik gemaakt van DHA (Dihydroxyacetone). Deze stof is afkomstig uit suikerriet of suikerbieten. Als DHA in aanraking komt met bepaalde eiwitten in de opperhuid (de bovenste huidlaag waar de dode huidcellen zich bevinden) ontstaat er binnen 4 uur een chemische reactie. Hierdoor krijgt de huid een bruine tint die na een aantal dagen weer verdwijnt als de huid zich vernieuwd.
Er zijn ook zelfbruiners met Erythrulose, een ketose-suikermolecuul. Dit ingrediënt is kostbaarder en wordt vaak alleen in duurdere zelfbruiners gebruikt. Erythrulose geeft een minder oranje tint.

Voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk. Begin met het scrubben van je huid, gebruik een hydraterende crème en dan pas de zelfbruiner. Lees altijd goed de gebruiksaanwijzing.

Tip: Met een tanninghandschoen breng je de zelfbruiner makkelijk, snel en vlekvrij aan op je huid.

De zelfbruiner

Tijd voor het echte werk! Werk altijd van onder naar boven. Begin met je voeten en ga zo verder naar je bovenbenen. Gebruik nooit te veel zelfbruiner en smeer de aangebrachte crème zorgvuldig uit. Lichte huiddelen, knieholtes en ellebogen geven meer kans op vlekken en strepen. Het enige wat je hieraan kunt doen, is de crème zuinig aanbrengen en goed uitsmeren.

Oranje huid, vlekken en strepen

Als je bekend bent met zelfbruiners dan ben je vast en zeker op de hoogte van de minder fijne gevolgen. Gelukkig zijn zelfbruiners anno 2015 stukken beter dan de eerste exemplaren die we op de markt zagen. Garantie op egale benen beloven wij niet, het effect van de crème is namelijk mede afhankelijk van jouw huid. Heb jij droge benen, dan is de kans groter dat er vlekken ontstaan. Eerst een paar dagen bodylotion smeren, is dus geen slecht idee.

Een paar goede zelfbruiners:

Clarins Lisse Minute Autobronzant, €35,95 via Fruugo

Rodial razilian Tan clear, €38,65 via Skins
La Mer bronzer, €75 via Douglas

Zelfbruinende mousse, €23,95 Saint-Tropez via Captaintan
Tanninghandschoen, €5,95 St-Moriz via Captain Tan

Lees ook: 7 tips om je huid helemaal klaar voor de lente te maken!

Reageer op artikel:
Melkflessen? Zo krijg je in no-time bruine benen
Sluiten