Sterre Touw
Sterre Touw Persoonlijk 12 feb 2018
Leestijd: 2 minuten

Waarom je áltijd naar de mening van je zus zou moeten luisteren (zelfs als je het niet wil horen)

Als jij het kleine zusje bent, dan heb je waarschijnlijk de hele opvoeding lang je grote zus als voorbeeld gezien. Als je tegen moeilijke dingen aanloopt heb je gelukkig haar om je advies te geven. Nu je in de voetsporen van je grote zus leeft, blijft haar mening nog altijd heel belangrijk voor je.

Je zou het misschien nooit toegeven, maar ze is in veel aspecten jouw voorbeeld. Van haar gevoel voor mode tot haar smaak ik films. Nu je ouder bent ben je blij met je eigen unieke identiteit, maar haar mening blijft er altijd toe doen. Zelfs als je het eigenlijk liever niet wil horen.

LEES OOK: Mensen met zussen zijn positiever, minder gestrest en communiceren beter

1 Ze heeft geen filter

Ze durft alles tegen je te zeggen en aarzelt niet uit angst om je gevoelens te kwetsen. Dat kan soms pijnlijk zijn, maar ze is daardoor wel super eerlijk. Ze kent je immers door en door.

2 Jullie spreken geheime taal

Er is een geheime zustertaal die alleen jullie twee spreken. Eén woord is voor je zus genoeg. Terwijl je vrienden de juiste woorden proberen te vinden, begrijp je je zus meteen.

3 Jullie begrijpen elkaar

Je zus en jij delen samen een lange geschiedenis. Veel verhalen zullen jullie je allebei nog maar al te goed herinneren. Bijvoorbeeld die ene kerstmis dat jullie tante zo enorm dronken werd of die ene dag dat jullie kinderen gezamenlijk de witte muur hadden beklad.

4 Je weet dat ze van je houdt

Je zus zal nooit het slechtste met je voor hebben en ze vertelt je alleen iets omdat ze eindeloos van je houdt. Haar mening komt recht uit haar hart. De meningen van je zus zijn echt onbetaalbaar.

5 Ze wil dat jij de beste versie van jezelf bent

Het is soms moeilijk om te zien, maar je weet dat je zus het beste voor jou wil. Wanneer je zus je ongevraagd advies geeft, doet ze het alleen om je te zien slagen en zo jezelf te verbeteren.

LEES OOK: 6 x waarom je een road trip met je zus wilt maken

6 Ze beschermt je

Je zus helpt je om niet dezelfde fouten te maken die zij ooit heeft gemaakt. Dat is toch echt de luxe van het kleine zusje zijn. Ze waarschuwt je op het moment dat je je in de gevarenzonde bevindt. Denk aan ex-vriendjes, vriendinnen of studiekeuzes.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Waarom je áltijd naar de mening van je zus zou moeten luisteren (zelfs als je het niet wil horen)
Sluiten