13 x dingen die mensen met een tatoeage niet meer kunnen aanhoren

Heel eerlijk: ik heb altijd geroepen dat ik geen tatoeage wilde. Oké, misschien een heel kleintje op een plek die niet zichtbaar is. Dat het bij roepen is gebleven blijkt nu ik drie best wel aanwezige units heb op zowel mijn onder- als bovenarmen. En dat lokt de nodige reacties uit van mensen die ze zien.

Lief hoor, al die op- en aanmerkingen, maar in het vervolg verwijs ik je liever door naar dit lijstje met Frequently Asked Questions. Copy-pasten is toegestaan!

1. ‘Deed het pijn?’

Nee, het was het meest rustgevende, zachte gevoel dat je je maar kunt voorstellen. Wat denk je zelf? Ja, het deed pijn en hoe langer je zit, hoe intenser die pijn wordt. Of irritanter, het is maar hoe je het interpreteert.

2. ‘Nu ben je verslaafd, hè?’

Verslaafd, verslaafd… Laten we zeggen dat het een project is dat nou eenmaal nooit helemaal af is.

3. ‘Wat betekent-ie?’

Ik heb één tatoeage met een betekenis. Niemand kan zo op het eerste gezicht ontcijferen wat het is, dus vind ik het leuk om de vraag terug te koppelen en te horen wat zij denken dat het is. Ik heb alles al gehoord, van een trein die een tunnel inrijdt, tot een windvaantje en een potlood. In werkelijkheid zijn het de voorletters van mijn vader, moeder en broer. De andere twee betekenen niks. Voor degenen die dat niet snappen: ja, een tatoeage kan ook ‘gewoon mooi’ zijn.

4. ‘Heb je spijt?’

Nee. Dat is precies de reden dat ze er nog zitten.

5. ‘Ik zou er nooit een laten zetten’

Top! Lekker niet doen, dan.

LEES OOK: 5 x wat je moet weten over de combi zwangerschap, tatoeages en piercings

6. ‘Ben je niet bang dat je nu minder snel wordt aangenomen?’

Het is niet zo dat ik er eentje op mijn voorhoofd heb laten zetten, toch? Anno 2017 hebben advocaten, doktoren en presidenten ook tatoeages. Wordt het niet geaccepteerd, dan is het niet de job die bij mij past.

7. ‘Wat vinden je ouders ervan?’

Mijn ouders vinden dat ik een volwassen vrouw ben, die haar eigen beslissingen kan nemen. Thanks!

8. ‘Als je straks tachtig bent, zitten ze er nog steeds’

En dan zijn er vast en zeker meer inked bejaarden in deze wereld.

9. ‘Wil je er nog een?’

Misschien nog wel twee. Of drie. Of vier. Who knows? Zie nummer 2.

10. ‘Hoe kun je ze verbergen als je een nette jurk aan moet?’

Niet.

11. ‘Mag ik ‘m aanraken?’

Tuurlijk! Ik heb er ook een op mijn bil, trouwens.

12. ‘Was het duur?’

Niet als je kijkt naar hoe lang je er plezier van hebt. En ja, een goede tattoo artist kost geld.

13. ‘Ik wil ook een tatoeage, maar ik twijfel nog’

Dat betekent dus dat je niet écht een tatoo wil.

Zo cool: deze 13 tatoeages deel je met je zus

Reageer op artikel:
13 x dingen die mensen met een tatoeage niet meer kunnen aanhoren
Sluiten