Juf leert ons een belangrijke les over menstruatie bij kinderen en gaat viraal

Kinderen komen steeds eerder in de puberteit, blijkt uit een onderzoek onder Amerikaanse kinderen. Normaal gesproken begint de puberteit bij meisjes gemiddeld op hun achtste, en voor jongens geldt dit op hun negende. Uit het onderzoek blijkt dat er steeds meer meisjes zijn die al op hun zevende in de puberteit komen.

Ongesteld

En wie als meisje in de puberteit terecht komt, wordt ongesteld. Ik weet nog goed dat ik net op de middelbare school zat en voor het eerst ongesteld werd. Gelukkig had ik een uitgebreid college van mijn moeder hierover gekregen, waardoor het een stukje minder eng was. Een juf deelde deze week een verhaal over een van haar leerlingen, die niets van menstruatie afwist maar er op school voor het eerst mee te maken kreeg. Ze deelde het verhaal op Reddit, waar ze meer dan 19 duizend reacties kreeg.

Voor het eerst

‘Eén van mijn leerlingen ging om half negen ‘s ochtends naar het toilet, om vervolgens niet meer terug te komen. Toen ik ging checken of alles oké was, zei ze dat er iets mis was. Dat ze in haar broek had gepoept, maar dan aan de voorkant’, begint ze haar berichtje.

‘Het bleek dat ze ongesteld was. Ze had geen idee wat dat was. Ik moest haar een heel lang maandverband geven, omdat ik niks anders had. Ook moest ik haar ouders bellen om te vragen of ze haar op wilden halen, want het meisje was totaal in de war en verdrietig’, gaat ze verder.

‘Je kunt niet weten wanneer je kind voor het eerst ongesteld wordt, maar je kunt op zijn minst erop voorbereiden en uitleggen wat het is. Er is niks raars aan het voeren van zo’n gesprek, zowel met jongens als met meisjes. Het is niet mijn taak als juf om zo’n intiem onderwerp met kinderen te bespreken.’

LEES OOK: Einde aan de onzin: het ongesteldheidsbrein bestaat niet

Niet afwachten

Dit meisje zat in groep zes, wat betekent dat ze een jaar of acht was. Gemiddeld worden meisjes op hun twaalfde voor het eerst ongesteld. Dat betekent dat je als ouder er dus ook wat eerder bij moet zijn. Volgens een artikel op de website van de Amerikaanse Mayo Clinic is het goed om niet af te wachten tot je kind met vragen komt, maar om die vragen weg te nemen door als ouder het gesprek aan te gaan.

Eng

Daarnaast: als jonge meisjes worden geconfronteerd met bloed in hun onderbroek en geen flauw idee hebben waar het vandaan komt, kan dat behoorlijk eng zijn. Andere Reddit-gebruikers reageren op het bericht van de juf, dat ze het goed vinden dat ze haar verhaal openbaar maakt.

6 x bizarre dingen die er met je lichaam gebeuren als je ongesteld bent

Scarymommy/Reddit

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over je leven als vriendin, partner, moeder en overall powervrouw in je mailbox.

Reageer op artikel:
Juf leert ons een belangrijke les over menstruatie bij kinderen en gaat viraal
Sluiten