Anne Broekman
Anne Broekman Kids 19 jan 2017

Met bloed, zweet en tranen: de tanden poetsen van je peuter

Niemand heeft ooit beweerd dat het makkelijk is, het opvoeden van je bloedjes. Maar dat zoiets simpels als tandenpoetsen in een compleet drama kan uitlopen, dat had Famme’s Anne niet verwacht. Iemand de gouden tip voor haar?

Ik vertelde laatst al iets over de worstelingen tijdens het verschonen van mijn dochtertje van bijna 2. Vergat ik toch bijna te melden dat ook het tandenpoetsen een drama is. Ze draait, gilt, huilt en slaat om zich heen zodra de tandenborstel haar kant op komt. Zoals iedere rechtgeaarde moeder ben ik meteen gaan googelen naar tips. En ik heb alles al geprobeerd: een vrolijk gekleurde tandenborstel die ze makkelijk zelf in haar knuistje kan houden, ‘lekkere’ tandpasta, liedjes zingen ter afleiding, gekke stemmetjes opzetten, zelf tegelijkertijd mijn tanden poetsen. Hielp het? Nope, nee, pas tu tout, ganz nicht. Het is elke avond opnieuw een strijd der Titanen, waarbij ik blij mag zijn als ik uiteindelijk een kiesje vluchtig weet te raken.

LEES OOK: De stadia van tandenpoetsen met een peuter

De gouden tip wint een tandenborstel!

Inside information: mijn moeder had vroeger al een obsessie voor een goede mondhygiëne. Dus zorgvuldig je tandenpoetsen is mij met de paplepel ingegoten. En nu dat niet lukt met mijn dochtertje, word ik geplaagd door visioenen van zwarte kiesjes en tanden vol gaatjes, in het kleine mondje van mijn apie. Nou, ammenooitniet dat ik dat laat gebeuren. Dus ik richt me weer tot het genootschap van mede-moeders: hoe pak ik dit aan met mijn peuter? De gouden tip wint een tandenborstel!

Hoe poets jij de tanden van je kinderen zonder slagveldtaferelen? Vertel het ons!

Oké, dat tandenpoetsen is even een dingetje, maar wat zijn peuters toch verrekte geweldig! Waarom ik 2,5 de allerleukste leeftijd vind.

Bron beelden: What to Expect, Meraki Lane.

Meraki Lane

Reageer op artikel:
Met bloed, zweet en tranen: de tanden poetsen van je peuter
Sluiten