Hoe de 100 kcal-methode je helpt bij een gezondere leefstijl

Wil je afvallen of gezonder leven, maar heb je geen zin om je eetpatroon volledig om te gooien? Wij hebben de oplossing: als je elke dag 100 kcal meer verbrand dan dat je nu doet, zou je per jaar een aantal kilo af kunnen vallen. Zélfs als je je eetpatroon niet aanpast. Kijk, dat is altijd mooi meegenomen toch?

We horen je al denken. Pffff, 100 kcal, daar moet ik zeker heel veel voor doen? Valt reuze mee. Hieronder vind je een lijst met activiteiten waardoor je zó die 100 kcal aantikt. Dit is gebaseerd op een ijkpunt van een vrouw van 35, met een gewicht van 70 kg.

Rolschaatsen

Pak die oude inline skates maar weer uit de kast! Na 10 minuten recreatief rolschaatsen heb je namelijk al 100 kcal verbrand. Een skateboard of schaatsen is ook aan te raden!

Frisbee

Door 25 minuten met een frisbee te spelen, verbrand je 100 kcal. Leuk om met de kinderen te doen, of de hond eens te verblijden met een potje frisbee gooien. En over honden gesproken…

Hond uitlaten

Trakteer de hond eens op een lekkere lange wandeling. Na 25 minuten heb je 100 kcal verbrand. Is de hond groot en stribbelt ‘ie vaak tegen? Tel er dan nog maar een aantal kcal bovenop.

7 tips om gezond ouder te worden om nu al mee te beginnen

Dragen van een kind

Weegt jouw kind 7 kilo? Als je je kind een half uurtje draagt, heb jij weer 100 kcal verbrand. En dat is dan weer mooi meegenomen.

Hardlopen (8 km per uur)

Te laat voor de trein? Of heb je negen minuutjes over? Ga dan hardlopen! Met een luttele negen minuten heb je 100 kcal verbrand. De ‘ik-heb-geen-tijd’ excuses kunnen de deur uit, want dit zou je zelfs kunnen doen in de reclamebreak van GTST.

Boodschappen doen

Als je 32 minuten over het doen van de dagelijkse boodschappen doet, ben je goed bezig. Hier verbrand je namelijk precies 100 kcal mee. Bonus: als je de boodschappen naar de auto draagt en ze vervolgens ook nog eens opruimt in de keukenkastjes, mag je nogmaals 100 kcal toevoegen.

Koken

Kies eens een ingewikkeld gerecht uit vanavond, want met 22 minuten hakken, snijden en opruimen heb je weer 100 kcal verbrand.

Gezonde snickers (binnen 10 minuten klaar!)

Touwtjespringen

Touwtjespringen is een echte calorieburner. Spring je vrij langzaam? Dan verbrand je na negen minuten al 100 kcal. Wanneer je in een matig tempo springt, heb je die calorieën al na zes minuten verbrandt. Hoppa.

Kamer opruimen

Na 16 minuten de kamer opruimen, zit je al aan de 100 kcal. Maar zeg dat maar niet tegen de kinderen, want dan maken ze er elke dag een bende van.

Joggen op de plaats

Nog iets wat in de reclame van je favoriete tv-programma kan: 10 minuten joggen op de plaats. Je hoeft er niet voor naar buiten, geen sportkleding voor aan te trekken, niets. Ideaal.

Strijken

Misschien niet de favoriete bezigheid van iedere vrouw, maar met 42 minuten strijken zit je ook aan de 100 kcal. De ‘schat, heb je mijn overhemd al gestreken’ zul je niet meer horen, want jij zorgt er vanaf nu voor dat alles meteen gestreken is.

Tennis

Zoek een leuke sport, tennis bijvoorbeeld. Met een kwartiertje tegen de bal aanslaan, verbrand je 100 kcal. In wedstrijden ligt dit aantal nog hoger, namelijk 10 minuten.

Toeschouwer

Zelf niet zo’n sportfan? Ga dan je man, kind of beste vriendin eens supporten. Met 23 minuten ‘erg enthousiast’ supporten, heb jij ook 100 kcal verbrand. Minder enthousiast? Na 51 minuten als toeschouwer zitten zijn die kcal er ook af.

Sidenote: Deze kleine oefeningen/activiteiten kunnen je helpen meer te bewegen op een dag. Fijn, nu we zoveel tijd thuis doorbrengen. Als je jezelf een gezonde leefstijl wilt aanmeten, is het daarnaast belangrijk dat je ook een gezond eetpatroon aanhoudt.

11 x gezonde gewoonten van over de hele wereld die je wilt overnemen

caloriecalculatorReader's Digest

Reageer op artikel:
Hoe de 100 kcal-methode je helpt bij een gezondere leefstijl
Sluiten