Met deze 10 tips overleef je elk festival met kids

Je gaat deze zomer naar een festival met je kids? Dan is dit afvinklijstje best handig…

1. Extra doekjes zijn geen overbodige luxe

Natuurlijk heb je toetenpoetsers in je bagage. Maar neem tijdens een festival maar minstens de dubbele hoeveelheid mee. Want een festival betekent: modder. Houd ook niet té erg vast aan schoon, bij festivals hoort nou eenmaal vies worden, ook bij kinderen.

2. Koop die koptelefoon

Je wilt natuurlijk niet dat je kind tijdens zo’n festival gehoorschade oploopt. Schaf daarom van tevoren een gehoorbeschermer aan. Silenta is bijvoorbeeld een goed merk.

3. Leef het festivalritme

Volg tijdens festivals niet al te zeer jullie normale ritme (gebruik het meer als leidraad van als heilig moeten). Net als vakanties hebben festivals hun eigen ‘tijden’.

4. Don’t forget the sunscreen

Extreem belangrijk: neem voldoende zonnebrand mee. In de hoogste factor. Smeren, smeren, smeren, zo’n festival.

5. Maak afspraken

Wil jij écht die ene artiest zien? Maak van tevoren een schema zodat jij en je partner elkaar zo nodig kunnen afwisselen in hanging with the kids en optredens die vooral leuk zijn voor hen. Zodat jullie niet in discussie hoeven op het moment suprême.

6. Paraplu’s als parasols

Kinderparaplu’s kunnen dubbeldiensten draaien als parasols. Handig dus om er één mee te nemen.

7. Lang leve spelletjes op je telefoon

Dé redders tijdens momenten waarop jullie eindeloos moeten wachten op bijvoorbeeld de toiletten. Dr. Panda en Toca Boca hebben leuke.

8. En ‘echte spelletjes’

Er gaat natuurlijk niks boven échte irl spelletjes. Batjes met een balletje, een strandbal, een frisbee, allemaal typische festival fun spullen die door hun ‘platheid’ niet teveel ruimte innemen.

9. Laagjes zijn key

Overdag kan het warm zijn, maar in de avond kan het snel afkoelen tijdens zo’n festival. Handig dus om je kind in laagjes te kleden. Zo kan er af en toe iets uit, en dan weer iets aan.

10. Warm? Waterballonnengevecht!

Neem in je bagage vooral ook een zakje ballonnen mee. Als het écht warm wordt, kunnen jullie ze vullen met water en een waterballonnengevecht beginnen.

Over muziek gesproken, wel eens rockband Slayer op roze kinderspeelgoed zien spelen? Nee? Kijk hier! >

Heb jij nog tips voor als je kinderen meegaan naar een festival? Deel ze op Facebook!

Reageer op artikel:
Met deze 10 tips overleef je elk festival met kids
Sluiten