Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Eropuit 10 jan 2016

Met deze 14 handige tips reis jij in het nieuwe jaar voor een prikkie

We love reizen! Maar in het hoogseizoen en met een zwerm kinderen wordt het vaak een duur grapje. Tenminste, als je op de verkeerde momenten en plaatsen boekt. Slim boeken is alles! Wij geven je onmisbare tips en tricks om in het nieuwe jaar voor een schijntje te reizen.

Reis in het laagseizoen

Als je niet per sé in het hoogseizoen hoeft te reizen, kies dan sowieso voor een vakantie in mei of september. De zon aan het Gardameer schijnt gelukkig ook in het voor- en naseizoen. Fijne bijkomstigheid is dat het niet krioelt van de mensen, en je niet om acht uur hoeft te rennen voor een propere plek aan het zwembad. Winning!

Stap (een paar keer) over

Als het je niet zo veel kan schelen hoe lang je onderweg bent, kies dan voor een route waarbij je over moet stappen op verschillende vliegvelden. Die zijn vaak een stuk goedkoper!

Bron: bykoket

Neem je eigen eten mee voor onderweg

Of je nu met de auto op vakantie gaat of dat je het vliegtuig neemt, het eten dat je onderweg kunt kopen is heúúl duur. Bij een wegrestaurant betaal je zo het driedubbele voor een sandwich die niet eens lekker is. Om over een zak M&M’s nog maar te zwijgen…

Ga voor de beste deal

Het kost even wat tijd, maar als je investeert in een goede zoektocht naar de laagste prijs weet je zeker dat je de laagste prijs te pakken hebt. Als je in een wat kleiner hotel of bed & breakfast logeert, boek dan altijd op hun eigen website om de dure kosten van het reisbureau te omzeilen.

Weeg je koffer voor vertrek

Niet vergeten! Kijk op de website van je luchtvaartmaatschappij hoeveel kilo hand- en ruimbagage je mag meenenen en weeg je koffer voor je weggaat. Dat scheelt een hoop extra kosten én gedoe op de luchthaven.

Verhuur je huis

Niet iedereen vindt het een fijn idee dat er iemand anders in je huis vertoeft, maar als je het leuk vindt en lang op reis gaat kun je je woning onderverhuren. Op airbnb kun je heel gemakkelijk een advertentie plaatsen en aangeven voor welke tijd je huis beschikbaar is. Heb je toch een deel van je vakantie weer terugverdiend!

Vlieg van een andere luchthaven

De wereld houdt niet op bij Schiphol en Rotterdam-The Hague Airport. Vluchten vanaf Düsseldorf zijn vaak een stuk minder duur dan vanaf Schiphol.

Boek in één keer

‘s Ochtends kijk je snel even hoe duur een ticket naar Barcelona is. Maar als je ‘s middags wil boeken, is het ticket ineens vijftig euro duurder. What?! Dit komt door ‘fluid pricing’, het gebruik van flexibele prijzen. Als je je ticket direct boekt loop je geen risico er later een hoop meer geld voor te betalen.

Bron: tumblr

Boek ‘s nachts

Als je overdag je vliegtickets boekt ben je duurder uit dan wanneer je dit ‘s nachts doet. Ook dit heeft weer alles te maken met de flexibele prijzen uit #8. Blijf dus even wat langer op en sla je slag!

Profiteer van vroegboekkortingen

Als je in november al zeker weet dat je volgend jaar zomer naar die ene camping in Italië wil, is de kans groot dat je kunt profiteren van een fikse vroegboekkorting. Het kan maar vast geregeld zijn!

Bron: tumblr

Stem je reisverzekering af op je trip(s)

Je kunt je laten verzekeren bij een reisorganisatie, maar dat is vaak veel duurder dan dat je het zelf regelt. Maar ga je voor een lang- of kortlopende reisverzekering? Als je de komende tijd veel korte reizen gaat maken is het voordeliger om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Verschillen de bestemmingen en de duur van je vakantie? Dan kun je beter voor een kortlopende verzekering gaan.

Weg met het hotel

Ga je een midweekje op citytrip? Laat dat dure hotel dan eens links liggen. Op de particuliere huizenverhuursite Airbnb staan prachtige stulpjes (vaak middenin het centrum) te huur voor een prima prijsje.

Vlieg op de goedkoopste dagen van de week

Grote kans dat je van vrijdag tot vrijdag meer betaalt voor dezelfde vlucht dan voor die ene van woensdag tot woensdag. Vaak kun je op de website van je vliegmaatschappij makkelijk zien op welke dagen je vluchten het goedkoopste zijn.

Boek op een buitenlandse website

Als je met kinderen op vakantie gaat en je wel in het hoogseizoen móét, kun je het beste op buitenlandse websites kijken. Als de vakantieperiode in een ander land niet samenvalt met die van Nederland, worden de vakanties daar voor een veel acceptabelere prijs aangeboden.

Wat voor type spendeerder ben jij? >

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Met deze 14 handige tips reis jij in het nieuwe jaar voor een prikkie
Sluiten