Met deze 5 stijlvolle items krijgt je werkoufit in één klap gezag

Eva Dusch 26 okt 2015 Gezondheid

Je mag misschien geen keiharde tante op de werkvloer zijn, maar een beetje koketteren met je zakelijkheid kan nooit kwaad. Een stel hakken voor wat gezag, een kokerrok voor een extra shot aan lengte. Met deze items zit je altijd goed.

Zoals je interieur je huis onderstreept, zo onderstreept je signatuur je gezag. En dat betekent niet dat je gelijk een seksloze garderobe à la Angela Merkel of Hilary Clinton moet aanschaffen. In tegendeel, een beetje pit is juist heel wenselijk. Zij het op de juiste wijze gedoseerd. En juist het werktenue kent zulke simpele richtlijnen. Dus kom maar door met die hoge hakken, kokerrokken en -ja- zelfs die leren broek.

[STAP stap=”1″]

De (koker)rok

Alle moderedacteuren zweren erbij. Grote mode iconen kunnen niet zonder. En ook elke kantoortuin kan wel zo’n mooi exemplaar én wat vrouwelijk gezag gebruiken. Ga voor op de knie of net erover.

Lange rok

Bron: Popsugar

Driekwart rok tot over de knie

Bron: Popsugar

De rok

Bron: Popsugar

Driekwart rok

Bron: Popsugar

De kokerrok

Bron: Popsugar

[STAP stap=”2″]

De strenge jas

Niet alleen het frisse weer vraagt erom, maar een goede office outfit is pas helemaal af (of begint soms) bij een piekfijne jas. Gelukkig zijn de winterse varianten vaak uitgevonden als kers op de taart.
Winterjas chique

Bron: Popsugar

Kantoor jas

Bron: Popsugar

Office outfit

Bron: Popsugar

Trenchcoat

Bron: Popsugar

Blauwe jas

Bron: Popsugar

Mooie jas

Bron: Popsugar

Mooie winterjas

[STAP stap=”3″]

Het moderne ‘mannenpak’

De Franse ontwerper Yves Saint Laurent kwam als eerste op de proppen met het ‘mannenpak’ voor vrouwen. Toen een ware shock, maar sindsdien een vaste (en terecht) waarde in onze garderobe.

Op z'n Frans

Bron: Popsugar

Vrouwelijke pak

Moderne pak

Mooie pantalon

Wijde pantalon

Pantalon

[STAP stap=”4″]

Het overhemd

Of we ‘m nu stelen uit de kast van onze geliefde of zelf eentje aanschaffen, hij hoort in ieder geval thuis in je kast. Een fijn item boven je pantalon of kokerrok. En met deze tijdloze klassieker kun je gelijk in stijl doorrollen van kantoortuin naar de vrijmibo.

Blouse

Witte Blouse

Mooie overhemd

De blouse

[STAP stap=”5″]

De leren broek

Naar je werk? Waarom ook niet. Het classy en stoer tegelijk en laat zich graag combineren met chiquere items als een witte blouse of coltrui (die overigens alles behalve oubollig is).

Leren culotte

Mooie leren broek kantoor

Leren broek

10 slimme tips om je werkdag briljant te maken!>

Reageer op artikel:
Met deze 5 stijlvolle items krijgt je werkoufit in één klap gezag
Sluiten