Gezondheid 26 okt 2015 Eva Dusch

Met deze 5 stijlvolle items krijgt je werkoufit in één klap gezag

Je mag misschien geen keiharde tante op de werkvloer zijn, maar een beetje koketteren met je zakelijkheid kan nooit kwaad. Een stel hakken voor wat gezag, een kokerrok voor een extra shot aan lengte. Met deze items zit je altijd goed.

Zoals je interieur je huis onderstreept, zo onderstreept je signatuur je gezag. En dat betekent niet dat je gelijk een seksloze garderobe à la Angela Merkel of Hilary Clinton moet aanschaffen. In tegendeel, een beetje pit is juist heel wenselijk. Zij het op de juiste wijze gedoseerd. En juist het werktenue kent zulke simpele richtlijnen. Dus kom maar door met die hoge hakken, kokerrokken en -ja- zelfs die leren broek.

[STAP stap=”1″]

De (koker)rok

Alle moderedacteuren zweren erbij. Grote mode iconen kunnen niet zonder. En ook elke kantoortuin kan wel zo’n mooi exemplaar én wat vrouwelijk gezag gebruiken. Ga voor op de knie of net erover.

Lange rok
Bron: Popsugar
Driekwart rok tot over de knie
Bron: Popsugar
De rok
Bron: Popsugar
Driekwart rok
Bron: Popsugar
De kokerrok
Bron: Popsugar

[STAP stap=”2″]

De strenge jas

Niet alleen het frisse weer vraagt erom, maar een goede office outfit is pas helemaal af (of begint soms) bij een piekfijne jas. Gelukkig zijn de winterse varianten vaak uitgevonden als kers op de taart.
Winterjas chique

Bron: Popsugar
Kantoor jas
Bron: Popsugar
Office outfit
Bron: Popsugar
Trenchcoat
Bron: Popsugar
Blauwe jas
Bron: Popsugar
Mooie jas
Bron: Popsugar
Mooie winterjas

[STAP stap=”3″]

Het moderne ‘mannenpak’

De Franse ontwerper Yves Saint Laurent kwam als eerste op de proppen met het ‘mannenpak’ voor vrouwen. Toen een ware shock, maar sindsdien een vaste (en terecht) waarde in onze garderobe.

Op z'n Frans
Bron: Popsugar
Vrouwelijke pak
Moderne pak
Mooie pantalon
Wijde pantalon
Pantalon

[STAP stap=”4″]

Het overhemd

Of we ‘m nu stelen uit de kast van onze geliefde of zelf eentje aanschaffen, hij hoort in ieder geval thuis in je kast. Een fijn item boven je pantalon of kokerrok. En met deze tijdloze klassieker kun je gelijk in stijl doorrollen van kantoortuin naar de vrijmibo.

Blouse
Witte Blouse
Mooie overhemd
De blouse

[STAP stap=”5″]

De leren broek

Naar je werk? Waarom ook niet. Het classy en stoer tegelijk en laat zich graag combineren met chiquere items als een witte blouse of coltrui (die overigens alles behalve oubollig is).

Leren culotte
Mooie leren broek kantoor
Leren broek

10 slimme tips om je werkdag briljant te maken!>

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over je leven als vriendin, partner, moeder en overall powervrouw in je mailbox.

Reageer op artikel:
Met deze 5 stijlvolle items krijgt je werkoufit in één klap gezag
Sluiten