Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Eten 14 nov 2016

Met deze 7 briljante foodhacks eet je kind zijn bordje wél leeg

Kinderen zijn in veel dingen goed, maar hun bordje leeg eten hoort daar heel vaak niet bij. Omdat je als ouder soms ten einde raad bent, hebben we wat creatieve hacks op een rijtje gezet. Die ongetwijfeld gaan werken als een dolle.

Trucjes als ‘daar komt een vliegtuig aangevlogen’ en het eten van je kleine in de vorm van een vis op het bord serveren, werken al lang niet meer. Met deze originele trucjes gaat het bordje waarschijnlijk wel zo leeg. Probeer vanavond, bedank ons later.

[STAP stap=”1″]

Dobbelen

Laat je kind met een dobbelsteen gooien. Het aantal ogen bepaalt hoeveel hapjes (of worteltjes of doperwtjes of…) hij of zij moet eten. (Herhaal dit net zo vaak tot het bord leeg is, succes gegarandeerd)

[STAP stap=”2″]

Glitters

Er bestaat eetbaar glitter en daar kan je dus hele leuke dingen mee doen. Strooi het eens dat over de groente op het bord van je kind, voor magische broccoli of spruitjes. Wedden dat het in no-time op is?

[STAP stap=”3″]

In de mix

Brownies (of andere baksels) zijn ideaal om gezonde dingen in te stoppen. Zie je er vanaf dat dit spinazie-brownies zijn? Precies, je kinderen ook niet.

LEES OOK: 23 multitask-hacks in het moederschap die wél werken

[STAP stap=”4″]

Spaghetti speciaal

Spaghetti met hotdogs maak je heel simpel extra aantrekkelijk: steek de rauwe spaghetti door de hotdogs en kook het dan samen in de pan. Dan ziet het er een stuk feestelijker uit!

[STAP stap=”5″]

Corn-o-saurus

Eten wordt leuk als je het combineert met het favoriete speelgoed van je kind. Kijk maar naar deze smakelijke corn-o-saurus.

[STAP stap=”6″]

Appeltje eitje

Vinden je kinderen bruine appels vies? Een voorgesneden appel hou je makkelijk bij elkaar met een elastiekje of plakband. Geen gezeur meer!

[STAP stap=”7″]

With love…

Schrijf de liefste boodschap voor je kind gewoon op de banaan die meegaat naar school. Wedden dat-ie hem te leuk vindt om te laten liggen?

Makkelijk en zo gedaan: 8 x handige hacks voor een opgeruimde keuken. Zelfs in de kastjes! >

Reageer op artikel:
Met deze 7 briljante foodhacks eet je kind zijn bordje wél leeg
Sluiten