Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Gezondheid 7 jul 2017

Met deze 7 vuistregels zeg je dun, futloos haar meteen vaarwel

Als er iets irritant is, dan is het wel dun haar. Je zorgvuldig gedraaide krullen zijn al uitgezakt als je de deur uit stapt, een vlecht is vaak zo dun dat je er niks van ziet en volume komt niet in je woordenboek voor. Maar voordat je het opgeeft, probeer dan eerst even deze 7 simpele dingen die er sowieso voor gaan zorgen dat je niet langer met futloos haar rondloopt.

Try now, thank us later!

Regel 1: Omarm je shampoo

Vet haar zorgt ervoor dat je haar er slap en futloos uitziet. Zorg dus dat je je hoofdhuid schoon houdt door je haar regelmatig te wassen. Niet elke dag, want dat zorgt juist weer voor een slappe coupe. Om de twee dagen is ideaal. Ben je gewend om je haar elke dag te wassen? Schroef dit dan langzaam terug en las steeds een iets langere waspauze in. Gebruik in de tussentijd wat droogshampoo op de aanzet van je haar om het iets voller te laten lijken, doordat op die manier het overtollig geproduceerde talg wordt opgenomen.

Regel 2: Smeer je conditioner niet over heel je haar

Bij een futloos kapsel is het belangrijk dat als je conditioner gebruikt, je dit niet op de aanzet van je lokken smeert. Zorg dat je alleen de punten van je haar met het goedje inzet. Volgens haarstyliste Joyce van Dam maakt je hoofdhuid zelf oliën en talg aan die de aanzet van je haar voeden. Smeer je toch je hoofdhuid ermee in, is de kans op een vette coupe groter.

LEES OOK: Doei paardenstaart! 10 makkelijke kapsels voor je dochter

Regel 3: Bezuinig niet op de kapper

Volgens haarstylist Richard Mannah is het zaak om je puntjes om de twee maanden te laten bijknippen. Juist als je futloos haar hebt. Een kappersbezoekje zorgt ervoor dat je coupe ‘lichter’ voelt en daarom minder sluik langs je gezicht hangt. Tip: ga niet vóór je vakantie, maar juist erna naar de kapper. Door de zon en de zee beschadigen je punten in rap tempo, dus kun je het beter uitstellen dan twee keer gaan.

Regel 4: Pas op met hitte

Je kunt je haar prima föhnen, krullen of steilen, maar kijk wel uit dat je dit niet met een te hete tang doet. Bij een temperatuur van 200 graden Celsius is de kans groot dat dun haar namelijk afbreekt. Zet je steil- of krultang daarom nooit op de hoogste stand, maar meer richting de middelste.

Regel 5: Gebruik wekelijks een voedend masker

Omdat futloos haar eerder uitgeput is, is het zaak om er meer zorg aan te besteden. Maskers staan erom bekend dat ze zeer voedend zijn en dus ideaal om je coupe een boost te geven. Haarstylist Mika van Leeuwen raadt aan om een nachtje met je masker in te slapen voor een optimale werking.

Regel 6: Eet voldoende proteïnen

Jawel, je kunt je haar dus écht gezond eten. Je verliest op een dag ongeveer 100 haren en het zou fijn zijn als die ook snel weer terug komen. Volgens voedingsdeskundige Brooke Alpert kun je dit proces versnellen door voldoende proteïnen te eten. Die vind je in kipfilet, wilde zalm, Griekse yoghurt, bonen, zaden en noten.

Regel 7: Vul aan met supplementen

Biotine en keratine zijn wondermiddelen voor je haar. Er zijn een aantal supplementen die je kunt slikken om op die manier aan een vollere haarbos te werken.

Hair yeah! 7 makkelijke haar-hacks voor een killer kapsel deze zomer

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Readers Digest

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Met deze 7 vuistregels zeg je dun, futloos haar meteen vaarwel
Sluiten