Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Kids 9 september 2015

Met deze app loopt je kind nooit meer alleen naar huis

Het wordt alweer vroeger donker, en als je tienerzoon of -dochter ’s avonds nog laat over straat moet, betekent dat stress. Je zou hem of haar het liefste ophalen of brengen, maar ‘dat kan écht niet meer hoor’. Maar wacht even, met deze app loop je tóch met je kind mee, zonder dat je je huis ervoor uit hoeft.

Daar kwam de NOS maandag mee. Companion heet de app, en hij is echt verdraaid handig. Je kind voert de route die hij of zij gaat lopen in, en stuurt een berichtje naar degene die hem gaat volgen. Jij kunt vanaf dat moment live volgen of je kind ook daadwerkelijk die route aflegt. Je ziet namelijk precies waar en zelfs hoe snel hij of zij loopt.

De app staat in directe verbinding met hulpdiensten

Hulpdiensten

En, nu komt het, als je kind valt, gaat rennen of als zijn koptelefoon wordt losgetrokken krijg jij daar een melding van.
Op het telefoonscherm van je kind verschijnt dan een knop waarop je kind kan aangeven of hij of zij ‘OK’ is. Je kind heeft vijftien seconden om erop te klikken. Gebeurt dat niet, dan gaat er een hard geluidsalarm af om de eventuele belager af te schrikken en verschijnt er een knop in beeld waarmee je kind snel de hulpdiensten kan oproepen.

De handige app is bedacht door vijf studenten van de Universiteit van Michigan. Zij merkten dat veel campusgenootjes het eng vonden om ’s avonds laat alleen naar huis terug te lopen. De app staat in verbinding met veel hulpdiensten van de Verenigde Staten. In Nederland kan nog niet direct met 112 gebeld worden. Wel hopen de makers die optie zo snel mogelijk te realiseren. ‘We hebben al zo veel gebruikers van buiten de VS, dat we heel erg binnenkort gaan uitbreiden naar Europa,’ aldus één van de makers.

Ook zo’n angsthaas als het om je kinderen gaat? Jij herkent jezelf dan zeker in deze punten >

Reageer op artikel:
Met deze app loopt je kind nooit meer alleen naar huis
Sluiten