Muriel Oonincx
Muriel Oonincx Advertorial in archief 22 feb 2016
Leestijd: 6 minuten

Met deze beautyroutine blijft je huid jaren jonger

In de familie van Famme’s Muriel zien de vrouwen er voor hun leeftijd goed uit. Genen, zou je kunnen zeggen. Of gewoon mazzel. Na wat uitgebreider onderzoek kan Muriel concluderen dat er meer aan de hand is. Als je op latere leeftijd een gezond, fris gelaat wilt hebben, dan moet je zeker deze beauty do’s implementeren in je leven.

Aveda is een van mijn favoriete beautymerken, omdat zij op een ecologisch verantwoorde manier producten maken en werken met natuurlijke ingrediënten die heel fijn voelen, maar ook de bescherming bieden die mijn huid nodig heeft. De wortels van Aveda liggen in Ayurveda (deze Indiaanse genezingstraditie is gebaseerd op het leven en de onderlinge verbondenheid van alle dingen). Aveda bekijkt bij de effecten van hun producten niet alleen de huid, maar neemt ook lichaam, geest en emotie mee. Zij vroegen mij hun nieuwste product te testen. De Daily Light Guard™ SPF30 en mijn andere belangrijke beauty routines met je te delen.

Tijdens mijn verhuizing een paar maanden geleden, kreeg ik van de verhuizer onbedoeld een groot compliment. Zonder dat hij het doorhad schatte hij mij een jaar of acht jonger dan ik daadwerkelijk ben. Nu weet ik dat ik voor mijn leeftijd relatief weinig rimpels heb, maar acht jaar eraf? De twee belangrijkste beauty do’s die voor mijn gladde huidje zorgen zijn dat ik al jaren overdag een SPF smeer (bescherming tegen UV stralen) en nooit gerookt heb.

Smeren
Op de vraag van Aveda of ik hun nieuwste product wil testen, ga ik dus graag in. De Daily Light Guard™ bevat namelijk een SPF30 en is er specifiek op gericht om de invloeden van de zon en luchtvervuiling tegen te gaan. Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen zei mijn (bijdehante) tante ooit, die het leven liet op haar tachtigste met een ongekend ‘gladde’ huid. Het is echter nooit te laat. Kijk, lachrimpeltjes geven inhoud en verhaal mee aan een gezicht, maar onnodige vlekken, rimpels en een doffe glans? Liever niet.

Normaal gesproken zou ik een type zonnebrand smeren, maar dit is vaak erg dik en vettig. De emulsie is luchtig en heeft een lichtbeige kleur. In vergelijking tot een zonnebrandcrème voelt de substantie fluweelzacht aan. Hij trekt snel in en laat geen vettig laagje achter op de huid. Ik breng hem na mijn dagcrème (hiervoor gebruik ik al jaren de Tourmaline dagcrème van Aveda) aan voor extra bescherming. De geur is subtiel en natuurlijk en ik meen licht rozemarijn te ruiken. Omdat het flesje klein is, kan hij zo in de tas mee. Mocht de zon fel(ler) schijnen dan smeer je zo een extra laagje.

De belangrijkste ingrediënten van de Daily Light Guard™ SPF30 zijn plantenextracten (denk gember, rozemarijn, en rijstzemelen) die schadelijke vrije radicalen neutraliseren. De organische Kukui olie helpt de huid te versterken en beschermen tegen de luchtvervuiling. En Zink oxide en titanium dioxide bieden bescherming tegen UVA en UVB straling. Ofwel: minder kans op donkere vlekjes en vervroegde rimpels. Het spreekt me heel erg aan dat ik zo extra beschermd ben en mijn huid alles geef om misschien wel van een acht naar een tien jaar jonger uiterlijk te gaan. Het voelt een beetje als warme trui over je gezicht. Je voelt je extra beschermd tegen de buitenwereld vol zon en vervuiling.

Bij het testen van een product wil ik altijd zo eerlijk mogelijk zijn en mijn conclusie is dat het een fijn product is en een meerwaarde biedt bovenop dagcrèmes of een zonnebrand. De geur en de manier waarop de crème intrekt voelt echt anders aan. Het voelt letterlijk minder ‘naakt’ om met de Daily Light Guard™ over straat te gaan en ik kan het dus iedereen aanraden.

Beauty do’s
Natuurlijk is smeren niet het enige dat je kunt doen. Misschien heb je wat aan deze tips voor een beauty routine die je huid verdient. Ik ontdekte (door er veel over te lezen en mijn eigen beautygedrag onder de loep te nemen) dat er een aantal beauty do’s zijn die je een stuk jonger uiterlijk kunnen geven op de lange termijn. Net als Aveda bekijk ik daarbij alle aspecten die mijn huid en welzijn goed doen.

Vermijd te veel zon en bescherm

Te veel zon op je huid kan schadelijk zijn. Door de verdunning van de ozonlaag komen er sterkere UV stralen bij ons terecht. Gevolg is dat de huid er futloos, slap en dof uit kan gaan zien. Met meer (pigment-) vlekjes. Het is dus zaak om speciale bescherming tegen UV-straling in je dagelijkse beautyroutine toe te voegen. Ook als je niet gaat zonnebaden of skiën. En laat dat zijn waar Daily Light Guard™ je volledig tegen beschermt!

Daar zit een luchtje aan

Zeker als je in de randstad woont of in stedelijke buurten heeft je huid veel te verduren door luchtvervuiling. In de lucht zitten sterke oxidanten en vrije radicalen. Deze stoffen tasten je opperhuid aan. Het is daarom belangrijk je huid hiertegen te beschermen met een beschermende crème. De nieuwe Daily Light Guard™ van Aveda maakt gebruik van antioxidanten uit planten gedestilleerd. Denk aan stoffen (uit producten) als gember, rijstzemelen en vitamine E. Zij bieden bescherming tegen de vrije radicalen (lees: luchtvervuiling) in onze omgeving.

Kop thee?

De huid kan van binnenuit geneutraliseerd worden door producten te gebruiken die rijk zijn aan anti-oxidanten. Drink daarom regelmatig groene thee en eet voldoende groente en fruit.

Stress in de ban

Het klinkt misschien gek, maar stress is echt killing als het op je huid en veroudering aankomt. Ban (te veel) stress uit je leven door ontspanning in te bouwen in je leven. Mediteren kan een uitkomst zijn, maar als dit te ver van je eigen bed is dan zoek je iets dat goed bij je past. Sporten, lezen, dansen, muziek luisteren, als het maar je ding is. In je ontspannende beautyritueel kun je ook de Stress-fix™ huidverzorgingsproducten van Aveda gebruiken met het heerlijke aroma van lavendel. Een gegarandeerde stressreduceerder.

Luister naar je lijf

Soms is het simpeler dank je denkt. Het overgrote deel van ons lijf bestaat uit water en door voldoende water te drinken houd je je lijf en huid gehydrateerd. En als je goed luistert dan vraagt je lichaam ook om water. Hetzelfde geldt voor beweging. Doen we het amper dan voelen we ons ingezakt en ingedut. Je hoeft niet meteen te overdrijven maar een wandeling met vriendinnen of oefeningen op een yoga mat (thuis of op les) doen wonderen voor je lijf en huid.

Ervaar het zelf

Zien en doen is geloven. Als je investeert in jezelf en je huid doe je er goed aan om met een SPF30 crème te werken. De nieuwe Daily Light Guard™ is nu te koop via de Aveda site of klik hier voor salons bij jou in de buurt.

Speciale verwennerij voor Famme lezers! Als je nu via de Aveda site een product koopt, is de verzending tot en met eind maart gratis én ontvang je een extra sample. Gebruik hiervoor de code FAMME.

Advertisement

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Artikel in samenwerking met

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Met deze beautyroutine blijft je huid jaren jonger
Sluiten