Eva Dusch
Eva Dusch Gezondheid 2 mei 2016

Met deze flitsende badpakken kan de zomer niet vroeg genoeg beginnen

Waren badpakken en bikini’s vroeger vooral functioneel, tegenwoordig steken we ons lichaam ook graag in een móói exemplaar. En het liefst ook nog een beetje hip. Want soms maakt 1 plus 1 gewoon 5. Deze zomer in ieder geval wel.

Bij dit weer moeten we nog niet aan badpakken denken, maar over een paar weken praten we wel anders. En wie een vakantie voor de deur heeft staan kan niet vroeg genoeg beginnen met de voorbereidingen (en de voorpret, hallo). Ben je van plan eerst nog een paar kilo’s te lossen voor exposure (zoals hier op de redactie), dan mag dat bij slagen worden gevierd met een retesexy badpak om de billen in te steken. Met deze modellen sla je sowieso een home run.

[STAP stap=”1″]

Minimalistisch

Bron: her.

Mijn favoriet uit dit lijstje is her., een label uit Sydney. De functie gaat namelijk niet ten koste van de simpele belijning en vrouwelijke vormen. Elke collectie heeft acht vaste modellen en verschillende aardetinten -van taupe en bruin tot oranje- die het Australische landschap weerspiegelen.

[STAP stap=”2″]

Creatieve cut-outs

Bron: her.

We zijn eerlijk: je moet je er comfortabel bij voelen, maar het is een trend die bij vrijwel iedereen staat. En het maakt zelfs het meest simpele badpak sexy, want ze volgen de natuurlijke rondingen van je lichaam. Vind je een bikini te bloot en een badpak te plomp, dan is dit een goede tussenoptie. Ook fijn: ze blijven vaak goed op hun plek zitten, dus mocht je eindelijk dat bommetje in het water willen maken.

[STAP stap=”3″]

Mix & Match

Bron: Tumblr

Hoe fijn is het als je twee nieuwe bikini’s koopt en deze vervolgens kunt verwisselen, of een oud topje met een nieuw broekje kunt matchen. Handig toch? Voor je het weet heb je dus geen twee maar vier of zelfs zes nieuwe bikini’s.

[STAP stap=”4″]

Sportief

Het verschil tussen je sportoutfit en bikini wordt steeds kleiner. En waarom zou je ook: zwemmen is ook gewoon een sport. Heb je zin een stoerder exemplaar die beter blijft zitten bij een goede duik, dan is dit een optie.

[STAP stap=”5″]

Ontblote rug

Nee, het voelt niet altijd heel comfortabel om met je blote buik aan het zwembad te verschijnen. Maar je wilt wel zwemmen, dus echt keuze is er niet. Of toch wel, want minstens net zo mooi -of soms zelfs mooier- is de focus verplaatsen naar je rug. Kortom: een ontblote rug. We zien steeds meer badpakken die hierop inspelen.

[STAP stap=”6″]

Retro

Niemand zit te wachten op een model dat doet denken aan je oma’s glorietijd, maar wanneer we deze modellen van Speedo in een moderne uitvoering zien wordt het opeens een ander verhaal. Een cool verhaal, zelfs modieus. Bovendien, turquoise is dé kleur voor deze zomer. We zeiden toch: home run.

[STAP stap=”7″]

Halters

Bron: pacsun

Een leuke trend die zich niet alleen leent voor aan het strand of het zwembad, maar ook leuk is voor ‘op straat’ onder een jeans of naar een festival. Vergelijk het met een leuke haltertop die je zou dragen op een warme zomerdag.

[STAP stap=”8″]

Hoge broekjes

Bron: Bikini

Laat de broekjes net op of boven je navel vallen. En een uitkomst voor degenen die er misschien niet om staan te springen hun buik helemaal bloot te geven.

[STAP stap=”9″]

Baywatch

Bron: Tumblr

Wil je in één klap snappen waarom Baywatch zo’n succes was (naast Pamela Anderson natuurlijk), dan heeft dat grotendeels te maken met de uitsnede van de badpakken. Ze zijn eigenlijk heel fout maar tegelijkertijd ook héél erg tof en vrouwelijk.

[STAP stap=”10″]

Van je schouders

Mochten jij en je dochter deze zomerse modetrend al helemaal omarmd hebben, waarom dan niet gelijk goed doorpakken? Nee, dit bikini-model scoort geen douze points als het gaat om praktisch nut, maar je kunt hierin nog steeds heel goed zandtaartjes bakken.

Ben jij team bikini of team badpak? Laat het ons weten op Facebook!>

Zwemmen niks voor jou? Laat ons je 11 redenen geven waarom je die natte haren dus wel moet trotseren>

Reageer op artikel:
Met deze flitsende badpakken kan de zomer niet vroeg genoeg beginnen
Sluiten