Met deze frivole agendatrend vergeet je nooit meer een afspraak

Handig, die family size kalender in de keuken, maar echt een feestje om naar te kijken is het niet. Met Bullet Journaling, de nieuwe trend in agendaland, is je agenda een lust voor het oog en vergeet je nooit meer een afspraak (op te schrijven).

Het systeem is bedacht door ontwerper Ryder Carroll, die de methode zelf al twintig jaar gebruikt om orde in zijn eigen chaos te scheppen. Kortgezegd is het een DIY agenda waar je al je gedachten, afspraken en to-do‘s in op kunt schrijven en op creatief vlak he-le-maal los kunt gaan. Carroll had op de basisschool veel concentratieproblemen en zijn docenten deden er alles aan om hem te helpen het overzicht te bewaren. Bullet Journaling, oftewel het puntsgewijs opschrijven van taken, hielp hem wel.

Toen Carroll gevraagd werd om te helpen met het plannen van het huwelijk van een collega gebruikte hij zijn methode om het overzichtelijk te maken. Zijn werk viel zo in de smaak bij zijn collega dat ze hem aanmoedigde het te promoten.

Een ware hit

Zo gezegd, zo gedaan. In 2014 lanceerde Carroll een Kickstarterproject om geld op te halen voor zijn website, met als doel het verzamelen van tienduizend dollar. Mensen waren zó enthousiast dat het project in totaal tachtigduizend dollar opleverde en hij ermee aan de slag kon. Op Instagram is #bulletjournal intussen een ware hit en de zoekterm levert duizenden resultaten op.

Het filmpje hieronder geeft je een beetje een idee:

Ben je om? Zo begin je met je eigen Bullet Journal:

[STAP stap=”1″]

Investeer in een goed notitieboekje

Als je je hele agenda zelf wilt indelen en inkleuren, dan kun je het beste gaan voor een leeg boekje. Heb je minder creatieve plannen (of geen zin om dat hele ding onder te kleuren) dan kun je ook gewoon een ‘normale’ agenda kopen. De boekjes van Moleskine zijn hier bijvoorbeeld heel geschikt voor, maar een simpele van de boekhandel volstaat ook.

[STAP stap=”2″]

Schrijf-en tekengerei

Koop genoeg spullen om mee te tekenen en schrijven. Denk bijvoorbeeld aan een liniaal, fineliners, pennen en potloden in gezellige kleurtjes. Wil je all the way gaan, dan kun je ook nog kiezen voor washi-tape en plakplaatjes.

[STAP stap=”3″]

Het doel

Bedenk wat je in je boekje wilt zetten. Gebruik je het alleen als een agenda, of wil je misschien ook ruimte maken voor fijne recepten, to-do’s, inspirerende quotes en einddoelen?

Voor wie wat inspiratie nodig heeft, neem eens een kijkje op dit speciale Instagram-account over Bullet Journaling.

Ga jij deze methode gebruiken? Laat het ons weten!

Niet creatief? Think again: 5 redenen waarom je véél creatiever bent dan je denkt.

Reageer op artikel:
Met deze frivole agendatrend vergeet je nooit meer een afspraak
Sluiten