Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Kids 22 mei 2017

Met deze hack krijg je je baby in no time in slaap (maar of het verantwoord is?)

Soms wil je gewoon even je handen vrij hebben en dan zou het fijn zijn als je baby gewoon even z’n ogen dicht doet. Voor dat soort momenten is de wipstoel uitgevonden. Maar wat nu als je zelfs geen tijd hebt om het ding voortdurend op en neer te wippen? Precies, dan bedenk je iets dat die taak van jou overneemt. In dit geval een mixer. Eh, wat?

Jawel, een KitchenAid mixer kun je dus blijkbaar voor veel meer doeleinden gebruiken dan alleen de mengsels voor je favoriete bananenbrood door elkaar te roeren. Een ouder (vraag ons niet of het de man of de vrouw was) heeft afgelopen week een kort filmpje op Imgur gezet, waarin de wipstoel waarin een baby ligt door middel van een mixer heen en weer wordt gewipt.

Levensgevaarlijk

Het ziet eruit als de beste uitvinding ooit, maar of dit nu zo pedagogisch verantwoord is durven we je niet te zeggen. De reacties onder de post zeggen genoeg. Zo zegt Reddit-gebruiker noloco: ‘Yup, en stel je nu voor dat de mixer omvalt en op de baby terecht komt’. Gebruiker tercraetor is woedend: ‘Ik ben niet iemand die hier komt om anderen onderuit te halen, maar iemand moet deze ouders vertellen wat een f*cking slecht idee dit is. Wat nu als dat stukje touw breekt en de mixer al draaiend op de baby terecht komt. Levensgevaarlijk.’

Parenting Hack KitchenAid Bouncer w/ White Noise 

White noise

Volgens degene die het filmpje op internet zette zorgt de mixer niet alleen voor een wipbeweging, maar maakt het ook een white noise geluid. Het geluid van een soort föhn (of in dit geval dus de mixer) dat ervoor zorgt dat baby’s sneller in slaap vallen. Misschien toch even een andere (verantwoorde) oplossing bedenken?

Onderzoek bewijst: kinderen die vaak naar een beeldscherm kijken slapen een stuk korter

Reddit

Reageer op artikel:
Met deze hack krijg je je baby in no time in slaap (maar of het verantwoord is?)
Sluiten